Biznis vesti

"Amazon" želi franšize Džejms Bonda, Hobita i Pink Pantera?

Komentari

Autor: Tanjug/Variety/Biznis Insajder

18/05/2021

-

10:07

"Amazon" želi  franšize Džejms Bonda, Hobita i Pink Pantera?
"Amazon" želi franšize Džejms Bonda, Hobita i Pink Pantera? - Copyright EPA/TANNEN MAURY

veličina teksta

Aa Aa

Američka kompanija za e-trgovinu "Amazon" je u pregovorima o kupovini filmskog studija MGM za oko devet milijardi dolara, objavio je njujorški magazin "Varajeti "(Variety). Tehnološki div navodno vodi pregovore o ovom preuzimanju već "nekoliko nedelja", rekli su redakciji tog časopisa izvori iz filmske industrije, a prenosi Biznis Insajder.

Vrednost potencijalnog sporazuma bi, prema njhovim rečima, mogla da se kreće u rasponu između sedam i 10 milijardi dolara. Prema pisanju Varajetija, "posao će organizovati Majk Hopkins, viši potpredsednik Amazon Studija i Prajm Videa, direktno sa predsednikom odbora MGM-a Kevinom Ulrihom, čiji je investicioni fond Ankoridž Kepital glavni akcionar MGM-a“.

Eventualna prodaja MGM-a "Amazonu" mogla bi da bude znak da tehnološka kompanija kreće u širenje svoje "Amazon Prajm" striming ponude koja bi obuhvatila širok spektar sadržaja MGM-a, uključujući franšize "Džejms Bond", Hobit i Pink Panter.

profimedia

 

Striming servis "Amazona" je prošlog meseca premašio 200 miliona Prajm korisnika širom sveta, od kojih je 175 miliona u poslednjih godinu dana strimovalo sadržaje Prajm Videa, prema rečima glavnog izvršnog direktora "Amazona" Džefa Bezosa.

MGM Holdings razmišlja o potencijalnoj prodaji od decembra prošle godine, navodi Varajeti i dodaje da je u to vreme kompanija imala tržišnu vrednost od 5,5 milijardi dolara.


U trci za kupovinu MGM-a su takođe i "ViakomCBS" i "Soni Pikčers Entertejnment". Predstavnici "Amazona" i MGM-a nisu odgovorili na zahtev Insajdera za komentarom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis