Biznis vesti

Er Srbija danas uspostavila direktne avio-letove do Izmira i Lisabona

Komentari

Autor: Tanjug

15/04/2023

-

15:06

Er Srbija danas uspostavila direktne avio-letove do Izmira i Lisabona
Er Srbija danas uspostavila direktne avio-letove do Izmira i Lisabona - Copyright FOTO TANJUG/ AIR SERBIA/ ANA SPREMO

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija Er Srbija danas je uspostavila direktne letove do Izmira i Lisabona. Prvi avion za Izmir poleteo je u 12.40 časova, a do Lisabona u 13.15 časova.

Do trećeg najvećeg grada u Turskoj, Er Srbija će leteti dva puta nedeljno, svake srede i subote, a do prestonice Portugalije saobraćaće utorkom i subotom, saopštila je nacionalna avio-kompanija.

Inauguracioni letovi Er Srbije dočekani su na aerodromu "Adnan Menderes", smeštenom 18 kilometara južno od Izmira na putu za Selčuk, Efes i Pamukale, kao i na aerodromu "umberto Delgado“, udaljenom 7 kilometara od Lisabona. 

Direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Boško Rupić kaže da je Er Srbija uvođenjem Izmira u svoju mrežu dodatno osnažila prisustvo u Turskoj i približili Balkan i Anadoliju. 

"Nedaleko od Izmira nalaze se neka od najpoznatijih letovališta i istorijskih znamenitosti, što ga čini još zanimljivijim za turiste. Verujemo da će im direktna avio-veza biti jedan od odlučujućih faktora prilikom izbora naredne destinacije koju žele da posete na istoku", istakao je on.

Dodao je da se u suprotnom smeru od Izmira nalazi "magični Lisabon". 

"Današnjim letom otvorili smo vrata grada u kojem se nostalgične i melanholične fado pesme pevaju uz gitaru. Ne morate razumeti reči da biste osetili emociju. Dovoljno je posetiti neku od ’casas de fado’ u naseljima Alfama, Mouraria ili Bairro Alto i brzo ćete shvatiti zbog čega je Lisabon jedna od najtraženijih tačaka na turističkoj mapi sveta. Portugalija je zemlja sa izuzetnom lepezom različitih pejzaža, puno slobodnih aktivnosti i jedinstvenog kulturnog nasleđa, gde se tradicija i modernost spajaju u savršenoj harmoniji. Poznat je i po vrhunskoj kuhinji, finim vinima i gostoljubivim ljudima“, naveo je Rupić.

Najstariji turski grad 

Izmir je jedan od najstarijih turskih gradova. Oduvek je bio privredni i kulturni centar i važna tačka pomorskih puteva. Danas je jedan od najvažnijih lučkih gradova na Mediteranu, koji krase zadivljujuće peščane plaže i tirkizno Egejsko more. Zahvaljujući mediteranskoj klimi, sunčan je tokom cele godine.

Nacionalna avio-kompanija iz Izmira, preko Beograda, omogućava dobre avio-veze sa Berlinom, Frankfurtom, Diseldorfom, Cirihom, Bečom, Ljubljanom, Zagrebom, Budimpeštom, Podgoricom, Amsterdamom, Parizom, Rimom, Milanom i Nirnbergom.

Air Serbia

 

Portugaliju krase blaga klima, 3000 sunčanih sati godišnje i 850 km prekrasnih plaža okupanih Atlantskim okeanom. 

Lisabon se takođe može pohvaliti klimom koja privlači turiste svih 365 dana godišnje. 
Letnje temperature rashlađuje atlantski povetarac, dok su zime blage i tople. Smešten je na sedam brda sa kojih se pruža fantastičan pogled na slikovit, romantičan i živopisan grad. Plaže su samo par minuta udaljene od centra, što ga čini posebno interesantnim. Jedna od najsunčanijih prestonica Evrope sasvim sigurno vas neće ostaviti ravnodušnim.

Brže do Lisabona

Ambasadorka Portugala Viržinija Pina kaže da će avio linija do Lisabona olakšati putovanje i biti razlog više da građani Srbije posete Portugal i uvere se zašto njenu zemlju godišnje poseti skoro 30 miliona turista. 

"Prvi avion Er Srbije na liniji Beograd i Lisabon, poleće danas u 13.15 časova. Imaćemo polaske dva puta nedeljno, subotom i utorkom, a to će biti velika prilika da ljudi iz Srbije bolje upoznaju Portugal, ali i da Portugalci upoznaju ovu divnu zemlju - Srbiju", rekla je ambasadorka za Tanjug.

Pina je naglasila da ta potpuno nova avio-linija reflektuje odlične političke odnose i veze dve zemlje. Prema rečima ambasadorke, nova linija će građanima Srbije olakšati putovanje i biti razlog više da posete Portugal i uvere se zašto Portugal obožavaju turisti iz celog sveta, a samo ih je 2019. godine, pre pandemije bilo 27 miliona.

Aerodrom u Lisabonu se nalazi skoro u sred grada, pa je do centra veoma lako doći i javnim gradskim prevozom za samo 15 minuta, rekla je ambasadorka i dodala da je transfer do grada odličan i da je cena prevoza veoma povoljna.

Podsetila je da je Portugal idelana destinacija ne samo leti, jer je Lisabon i jedan od najtoplijih glavnih gradova Evrope.

"Ako odete i zimi osećaćete se skoro kao da je leto”, kazala je Pina i izrazila očekivanje da će tokom 2023. biti broj turista nadmašiti rekorde, a kako je dodala i hoće zahvaljujući i direktnom letu Er Srbije.

 

 

Komentari (0)

Biznis