Biznis vesti

Tansković: Danas počinje isplata subvencija po hektaru

Komentari

Autor: Tanjug

25/04/2023

-

18:02

Tansković: Danas počinje isplata subvencija po hektaru
Tansković: Danas počinje isplata subvencija po hektaru - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka poljoprivrede Jelena Tanasković izjavila je danas da se za subvencije po hektaru prijavilo 198.076 gadzinstava i da danas počinje isplata.

Tanasković je u Skupštini Srbije rekla da je u 2022.godini bilo prijavljeno 240.000 gazdinstava za subvecnije po hektaru.

"Mi danas počinjemo i sa isplatom subvencija po hektaru, tako da će danas prva poljoprivredna gazdinstva dobiti sredstva, što mislim da je jako značajno da 18 dana po objavljivanju javnog poziva, poljoprivrednici dobijaju sredstva na svoj račun po osnovu ove mere", rekla je Tanasković.

Ona je navela da je za meru koja se tiče mleka prodnet 1.081 zahtev, od čega 138 mlekara i 943 poljoprivredna gadinstva.

"Ovo je jako značjano zato što je to takoreći duplo više nego što su se prijavljivali u 2022. godini kada je reč o samostalnim poljoprivrednicima I veoma značajno zbog rada e-agrara I novog sistema", istakla je Tanasković.

Ministarka je ukazala da je e-agrar uspeo da radi, o čemu govori podatak da je posle samo 18 dana od dana objavljivanja poziva za subvecnije, počela isplata. Ona je dodala da se već 22.434 poljoprivrednika prijavilo za kvalitetna pirplodna grla.

Komentari (0)

Biznis