Biznis vesti

Jandeks otvorio najveću međunarodnu kancelariju u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2023

-

08:41

Jandeks otvorio najveću međunarodnu kancelariju u Beogradu
Tanjug/STR - Copyright Tanjug/STR

veličina teksta

Aa Aa

Jandeks je u Beorgadu otvorio svoju najveću međunarodnu kancelariju i planira da do kraja godine u Srbiji zaposli preko 2.000 visokokvalifikovanih stručnjaka. Kako su usluge prevoza i dostave već prisutne u Srbiji, otvaranje Jandeks kancelarije otvara mogućnosti za pokretanje novih usluga u urbanim područjima u Srbiji.

"Ponosni smo što smo okupili izuzetan tim talentovanih stručnjaka koji donose različite veštine i znanje u našu novu kancelariju u Beogradu i planiramo da Srbija postane naša druga najveća lokacija u svetu  po broju zaposlenih", rekao je Artem Savinovski, generalni direktor Jandeksa. 

On je iskazao zahvalnost Srbiji na podršci za podsticanje rasta IT sektora. Otvaranje Jandeksove kancelarije u Beogradu doprineće  tehnološkom pejzažu Srbije i služiti kao lokacija za razvoj Jandeksovih najsofisticiranijih i inventivnijih tehnologija koje će se koristiti u celom svetu. 

Tanjug/STR

 

Savinovski je najavio da će do kraja godine 2.000 ljudi raditi iz  beogradske kancelarije kao i otvaranje još jedne kancelarije u Srbiji.

Ove dve kancelarije će funkcionisati kao istraživački i razvojni centri, fokusirajući se na kreiranje inovativnih rešenja, poput jezičkih modela  sličnih GPT-u, namenjenih za različite usluge Jandeksa kao i ličnog glasovnog asistenta - Alisu, hardverska rešenja poput pametnih uređaja, kao i druge usluge zasnovane na veštačkoj inteligenciji, uključujući pozivanje vožnje i dostavu.

Jandeks je tehnološka kompanija koja gradi inteligentne proizvode i usluge zasnovane na mašinskom učenju.

Komentari (0)

Biznis