Biznis vesti

Vesić: Situacija na beogradskom aerodromu bolja, ali još nije dobra, sutra novi sastanak

Komentari

Autor: Tanjug

26/06/2023

-

19:18

Vesić: Situacija na beogradskom aerodromu bolja, ali još nije dobra, sutra novi sastanak
Euronews Srbija - Copyright Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je danas da se situacija na beogradskom aerodromu popravlja, ali da još uvek nije dobra i da je zbog toga sazvao hitan sastanak sutra ujutru sa kompanijom Vansi, na kome će biti predstavljeni planovi kako da se normalizuje situacija na aerodromu "Nikola Tesla".

On je rekao Tanjugu da je od Vansija tražio da na sastanak donesu Plan rizika, kao i da se sprovedu mere koje će dovesti do normalizacije rada na aerodromu, jer ništa što se dogodilo ovih dana na aerodromu za njih nije bilo nepredviđeno.

"Sutra u osam sati je sastanak na koji moraju da mi donesu Plan rizika, zatim plan koji podrazumeva kako rešavaju tehničke probleme kada dođe do kvara trake, kao što se desilo pre nekoliko dana, mora da donesu plan zaposšljavanj, da obezbede veći broj ljudi, kako na sortirnici, tako i na šalterima, da obezdebe da budu bolje plaćeni i da na na taj način normalizuju stanje na beogradskom aerodromu. Mi nećemo dozvoliti da zbog loše organizacije kompanije Vansi trpi Er Srbija i da imamo loši imidž zemlje", dodao je ministar.

Naglasio je da su znali da Srbija ima 20 destinacija više nego prošle godine.

"Znali su da se završava novi termninal, da je kapacitet putnika sada 14 miliona, umesto šest, znali su da planiramo povećanje putnika sa pet, šest miliona putnika na sedam miliona ove godine. Znali su da će ih čekati veći obim posla", istakao je Vesić.

"Isto i na ostalim Vansijevim aerodromima"

On je naveo da pored toga opet nisu ušli spremno u posao, kao i da je ista situacija i sa drugim aerodromima u Evropi kojima upravljaju, ali da njega to ne zanima, već kako će da se reši problem u Beogradu.

On je rekao da im je ukazao na nedostatak ljudstva prilikom sastanka. Vesić je naglasio da Vansi mora da preduzme mere kako bi se rešio problem.

Euronews Srbija

 

 

"U međuvremenu je poslato više inspekcija, proveravamo rad sortirnice, obezbeđenja... Uputio sam jedno pismo predseniku kompanije Vansi, gde sam tražio da uloži svoj lični autoritet da u Beogradu rade svoj posao onako kako treba da rade", dodao je on.

Vesić je rekao da je sa predstavnicima kompanije Vansi razgovarao o tome da moraju jednako da tretiraju putnike i u Beogradu i u Parizu, kao i zaposlene u Srbiji i Francuskoj.

"Moraju da poštuju zakone ove zemlje, oni su potpisali koncesiju sa Vladom Srbije, oni su naš partner, ali moraju da se ponašaju sa poštovanjem prema ovoj zemlji i to je ono što od njih očekujemo", istakao je Vesić.

Vesić je naglasio da Er Srbija ima najveći rast među regionalnim kompanijama u Evropi i dodao da na to treba da budemo ponosni.

"Mi smo prošle godine uveli 15 novih linija, ove godine više od 20 novih linija. Nema te avio-kompanije u Evropi koja ima takav rast, tako da sa te strane sve kompanije imaju po nekad neke probleme, znate dobro da avioni mogu da kasne. Dakle, svi treba da stanemo iza Er Srbije i da je podržimo. Žao mi je što se u našem narodu zlurado priča o ovome, imate direktore JAT-a koji su uništavali, a sad pričaju o tome da li Er Srbija radi dobro", objasnio je ministar.

Vesić je istakao još jednom da Er Srbija dobro posluje, pozitivno i da prošle godine nije dobila nijedan dinar subvencija iz budžeta i dodao da to nije uobičajeno za avio-kompanije.

"Er Srbija je ponos ove zemlje i svi ono što treba da uradimo je da Er Srbija bude još bolja, jer ako je ona uspešnija to znači više turista i bolji imidž zemlje, bolje poslovanje i razvoj zemlje", dodao je Vesić. 

Komentari (0)

Biznis