Biznis vesti

Ministar Mali sa Saudijskom Arabijom potpisao Memorandum za finansiranje projekata u Srbiji

Komentari

Autor: Tanjug

01/08/2023

-

16:21

Ministar Mali sa Saudijskom Arabijom potpisao Memorandum za finansiranje projekata u Srbiji
Ministar Mali sa Saudijskom Arabijom potpisao Memorandum za finansiranje projekata u Srbiji - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali danas je u Beogradu, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, potpisao sa ministrom turizma Kraljevine Saudijske Arabije Ahmedom bin Akilom el-Hatibom Memorandum o razumevanju, na osnovu kojeg je Fond za razvoj Saudijske Arabije pokazao zainteresovanost za finansiranje konkretnih projekata u Srbiji u vrednosti od oko 200 miliona  dolara. 

"Zaključivanjem ovog Memoranduma o razumevanju, Republici Srbiji biće obezbeđeno da dalje ulaže u kapitalne projekte, a na ovaj način ćemo ojačati i ekonomske odnose između naših zemalja. Reč je o programu jačanja infrastrukture za navodnjavanje, zatim o projektu operatera prenosnog sistema EMS (faza 1) i o BIO4 kampusu u Beogradu", objavio je Mali na Instagramu.

Mali je istakao da mu je drago što dve zemlje uspešno nastavljaju saradnju, nakon što je krajem prošle godine imao priliku da poseti Saudijsku Arabiju i da razgovara sa ministrom turizma, kao i sa ministrom finansija.

"Želimo da uspostavimo dugoročno partnerstvo i doprinesemo implementaciji i razvoju važnih projekata iz oblasti nauke i tehnike, kao i iz energetike i poljoprivrede. Imamo mnogo prostora za dalju saradnju, a ovo je dobar početak. Otvaramo novo poglavlje!", naglasio je Mali.

Sastancima su prisustvovale i ministarke za poljoprivredu i nauku Jelena Tanasković i Jelena Begović, kao i ministar unutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis