Biznis vesti

Veliko interesovanje za akciju "Bolja cena": Uključeno više od 2.500 maloprodanih objekata

Komentari

Autor: Tanjug

14/09/2023

-

12:45

Veliko interesovanje za akciju "Bolja cena": Uključeno više od 2.500 maloprodanih objekata
Euronews - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

Ministar unutaršnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas Tanjugu da je u akciju snižavanja cena za 20 grupa proizvoda "Bolja cena" uključeno više od 2.500 maloprodajnih objekata širom Srbije.

Naglasio je da su cene snižene od 20 do 40 odsto.

"Intreresovanje je zaista neverovatno, mi smo pokrenuli ovu akciju juče na teritoriji cele države i više od 2.500 maloprodajnih objekata je pristupilo akciji - Bolje cene, svi veliki trgovinski lanci, i vrlo smo zadovoljni i ponosni. Mi pričamo o stotinama različitih proizvoda-artikala", rekao je Momirović.

Istakao je da je cilj da građani mogu da kupe više.

"Dešavalo se da čak i do 11 sati ujutru neki artikli budu rasprodati, nekad je trebalo sat, nekad sat i po, da dođu ponovo ti proizvodi. Interesovanje je  zaista veliko. Naši partneri, trgovinski lanci i proizvođači su ispratili akciju i sve vreme su ponovo punili prodavnice i za sada sve ide kako treba. Mi pričamo o stotinama različitih proizvoda-artikala", rekao je Momirović.

Istakao je da je cilj da građani mogu da kupe više.

"Cilj nam je da pružimo podršku našem narodu, da oni osete vrednost ove akcije, da osete kako za svoje pare mogu da kupe više", rekao je ministar.

Komentarišući navode da su u nekim prodavnicama artikli u okviru ove akcije bili nedostupni, ministar kaže da je reč o tehničkim problemima, koji se rešavaju, jer je akcija velikog obima i sprovodi se na teritoriji čitave države.  

"Dešavalo se da čak i do 11 sati ujutru neki artikli budu rasprodati, nekad je trebalo sat, nekad sat i po, da dođu ponovo ti proizvodi. Interesovanje je zaista veliko. Naši partneri, trgovinski lanci i proizvođači su ispratili akciju i sve vreme su ponovo punili prodavnice i za sada sve ide kako treba", rekao je ministar.

Na pitanje da li bi zbog ove akcije moglo da dođe do velikog poskupljenja drugih artikala, ministar je rekao da je akcija koncipirana pažljivo i ne postoji mogućnost da se dese takva drastična poskupljenja ostalih proizvoda.

"Ali mislim da u ovom trenutku nema bojazni. Mi smo koncipirali akciju na taj način da niko ne može, pozivajući se na nju, da podigne druge cene, da proba da nadoknadi to na drugom mestu. Ona je pažljivo osmišljena, jako pažljivo se vodi", rekao je ministar.

Momirović je rekao da se sa trgovinskim lancima i proizvođačima redovno pregovara i da je komunikacija odlična kao i da dele zajednički interes - država da zaštiti svoje građane, a oni svoje kupce.  

Nedavnu posetu Crnoj Gori ministar je ocenio kao dobru, i naglasio da je Crna Gora strateški važna za Srbiju.

"Mi imamo nekoliko važnih projekata - autoput, pruga, Luka Bar. Pričamo o milijardama investicija, to je od velikog interesa za građane obe države. Kada pričamo o projektima ne pričamo o vizijama i političkim obećanjima za nas je to realnost. Ako gledamo trgovinsku razmenu naših zemalja ona je jako velika, i ja se nadam da ćem ostavariti dodatni napredak", rekao je Momirović.  

Povodom predstojeće posete Ujedinjenim Arapskim Emiratima on je rekao da će se pregovarati o Sporazumu o slobodnoj trgovini i kako bi se obezbedilo još investicija.

"Osim investicija gledamo kako da budemo još prisutniji na tom tržištu. Posetiću Abu Dabi u narednim danima i očekujem kvalitetne i uspešne razgovore", rekao je ministar.  

 

 

Komentari (0)

Biznis