Nekretnine

Opštine do 10. jula raspisuju poziv za kompanije koje će menjati stolariju - ugovori sa građanima u avgustu, radovi u septembru

Komentari

Autor: Z. R.

25/06/2021

-

13:27

Opštine do 10. jula raspisuju poziv za kompanije koje će menjati stolariju - ugovori sa građanima u avgustu, radovi u septembru
Opštine do 10. jula raspisuju poziv za kompanije koje će menjati stolariju - ugovori sa građanima u avgustu, radovi u septembru - Copyright Wikipedia.org/Струјајое

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka energetike Zorana Mihajlović, izjavila je u Kraljevu da je potpisivanje i uručenje ugovora o dodeli sredstava lokalnim samoupravama za povećanje energetske efikasnosti početak realizacije nacionalnog cilja smanjenja potrošnje električne i toplotne energije. Ona je rekla da je ovo prvi korak ka racionalnoj upotrebi energije, s obzirom na činjenicu da prosečno domaćinstvo u Srbiji troši 40 odsto više energije u odnosu na druge zemlje.

"Poziv je trajao mesec dana, a interesovanje je bilo veliko. Sve kriterijume je ispunilo 67 lokalnih samouprava, a do sada je opredeljeno milijardu dinara. Ovo je važan dan za sve. Za državu, gradove i opštine, ali i za svakoga od nas, za svako domaćinstvo, koje će moći da zameni stolariju, izolaciju, kotlove za grejanje“, rekla je Mihajlovićeva.

Ministarstvo rudarstva i energetike/Zoran Petrović

Ministarka energetike potpisala je ugovore za predstavnicima 67 lokalnih samouprava

Ona je izjavila da sada slede pozivi za kompanije i građane, a prvi javni poziv ide prema kompanijama koje će morati da ispune uslove, odnosno da garantuju cenu, rokove i kvalitet.

"Rok za poziv kompanijama koje raspisuju lokalne samouprave je 10. jul. Sledeći korak je poziv građankama i građanima koji su zainteresovani za ovaj projekat. Sve mora biti javno, dostupno i svi rokovi moraju biti poštovani“, istakla je ona.

Mihajlovićeva je izjavila da očekuje prve ugovore sa građanima u avgustu, a radove u septembru, kao da i će se vršiti kontrola procedura i radova, te najavila do kraja godine još jedan javni poziv.

Čelnici Kraljeva, Užica, Medveđe, Boljevca, Sremske Mitrovice, Valjeva su se u ime svih lokalnih samouprava zahvalili na pomoći i podršci Ministarstvu u pripremi dokumentacije i početku realizacije projekta. Ambasador Švajcarske Urs Šmid istakao je važnost saradnje koja postoji i koja će se nastaviti u oblasti ekonomskog razvoja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis