Nekretnine

Vlasnik nudi stan u Jajincima za 500 evra, ali uz jedan uslov: Budući podstanar mora da uloži 2.000 evra da ga završi

Komentari

Autor: Z. R.

02/12/2022

-

19:23

Vlasnik nudi stan u Jajincima za 500 evra, ali uz jedan uslov: Budući podstanar mora da uloži 2.000 evra da ga završi
Vlasnik nudi stan u Jajincima za 500 evra, ali uz jedan uslov: Budući podstanar mora da uloži 2.000 evra da ga završi - Copyright novi.kupujemprodajem.com

veličina teksta

Aa Aa

Ogromna potražnja za stanovima za izdavanje u Beogradu, poslednjih meseci dovela je do toga da se u oglasima pojavljuju sve neobičnije ponude kada je u pitanju zakup nekretnina. Jedan oglas je poslednjih dana izazvao pažnju javnosti, jer stanodavac potencijalnom podstanaru nudi vrlo neobičan aranžman.

On nudi u zakup troiposoban stan u beogradskom naselju Jajinci za 500 evra mesečno, ali pod uslovom da ga budući zakupci završe. Kako je naveo, treba uložiti oko 2.000 evra, za ugradnju laminata, kuhinje, sobnih i kupatilskih vrata i kotla za grejanje.

Vlasnik stana nije hteo da daje izjavu za medije, ali je za Euronews Srbija potvrdio da je oglas autentičan. Kako je naveo u oglasu, u pitanju je troiposoban stan od 66 kvadrata sa terasom od 10 kvadrata. Ljude na društvenim mrežama je zaprepastila napomena da je stan praktično u fazi izgradnje, odnosno da bi zakupac morao da uloži svoj novac da bi mogao da se useli.

"Ovo je idealan stan za nekog ko ne planira da se seli, a želi da stan uredi po svojoj želji. Treba uložiti 2.000 evra i dobijate nov stan", piše u oglasu.

Vlasnik je ostavio i obrazloženje zašto budući zakupci treba da završe stan. Napisao je da traži  isključivo ozbiljne stanare koji neće biti u stanu šest meseci i posle otići, jer nakon prvog izlaska stanara taj stan više nikad neće biti nov.

"I u slučaju da hoću da ga prodam, moraću da spustim cenu barem za 30 odsto, što bi bilo oko 30.000 evra, budući da stan sad vredi nešto preko 100.000 evra", napisao je stanodavac.

On, međutim, u oglasu nije naveo da li bi kasnije kroz kiriju refundirao podstanaru novac koji bi ovaj trebalo da uloži kako bi stan doveo u stanje da može u njemu da se živi.

Za neke oglase teško poverovati da nisu šala

Ovo nije prvi put da neki oglas za izdavanje nekretnina izazove ogromnu pažnju. I ranije su najčešći razlozi za to bili astronomske cene, koje nisu u skladu sa ponuđenom nekretninom, ali i bizaran raspored prostorija. Za neke oglase teško je poverovati da su stvarni i da nije u pitanju neslana šala. Bilo je primera da se toalet nalazi odmah na ulazu u stan, pa je praktično wc šolja prvo što vidi onaj ko otvori vrata. 

Na Čukarici se izdaje dvorišni stan od 28 kvadrata za 400 evra, a na slikama se vidi da je u pitanju garsonjera u suterenu, odnosno adaprtirana podrumska prostorija u koju se silazi niz dva stepenika. Nameštaj iz osamdesetih godina prošlog veka, kao i TA peć na koju bi se potencijalni podstanar grejao. U "dnevnoj sobi" je postavljen laminat, dok je deo gde je frižider samo izbetoniran. 

novi.kupujemprodajem.com

 

Na društvenim mrežama se nedavno pojavila i fotografija oglasa za stan koji se izdaje na Novom Beogradu, a na kojoj se vidi da je lavabo postavljen iznad veš mašine, a tik uz tuš kabinu, tako da mu se ne može prići. Buru na društvenim mrežama ranije je izazvala i ponuda vlasnika garsonjere od 10 kvadrata, koju je ponudio za 180 evra i uz depozit od 250 evra. Mnogi su na društvenim mrežama komentarisali da više prostora ima i u zatvoru nego u toj nekretnini.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis