Novac

Cena bitkoina porasla šest odsto, na najvišem nivou od početka januara

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2022

-

09:19

Cena bitkoina porasla šest odsto, na najvišem nivou od početka januara
Bitkoin - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Cena bitkoina je porasla za više od 6 odsto, na 44.500 dolara, prema podacima sa portala Koin Metriks. To je najviša cena ove kriptovalute od 5. januara, kada je iznosila 47.013 dolara.

Najveća kriptovaluta na svetu po tržišnoj kapitalizaciji trgovala se u ponedeljak popodne po istočnoameričkom vremenu za 44.068,88 dolara, prenosi CNBC.

Rast vrednosti bitkoina krenuo je u petak, nakon objavljivanja novih januarskih podataka o zapošljavanju u SAD, koji su znatno nadmašili očekivanja.

Vrednost bitkoina je više nego ikada ranije pod pritiskom raznih nagađanja o budućem ekonomskim kretanju SAD, zbog čega ga novi institucionalni investitori tretiraju kao rizičnu imovinu. Međutim, još uvek nema konsenzusa o tome kako najbolje proceniti vrednost bitkoina.

Ova digitalna valuta takođe prati rast cena akcija na Vol Stritu, gde su glavni berzanski indeksi prošle nedelje ostvarili velike dobitke.

Ipak, tržišni eksperti ne uzimaju "zdravo za gotovo" najnoviji skok vrednosti bitkoina, posebno nakon što je prošlog meseca dva puta pao ispod nivoa od 40.000 dolara.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis