Novac

Danas poslednji dan za prijavu za 100 evra: Isplata počinje sutra i trajaće do 3. juna

Komentari

Autor: Z. R.

31/05/2022

-

08:49

Danas poslednji dan za prijavu za 100 evra: Isplata počinje sutra i trajaće do 3. juna
Danas poslednji dan za prijavu za 100 evra: Isplata počinje sutra i trajaće do 3. juna - Copyright Tanjug/Nikola Anđić, Strahinja Aćimović, profimedija

veličina teksta

Aa Aa

Svi mladi koji imaju između 16 i 30 godina, ukoliko to nisu već uradili, mogu još danas da se prijave za državnu pomoć od 100 evra. Oni koji su već bili prijavljeni i koji su dobili novac u februaru, ne moraju ponovo da se prijavljuju, jer će im pomoć biti automatski isplaćena.

Prethodno je prijavljeno vec 1.059.425 mladih, a kako kažu u Ministarstvu finansija za Euronews Srbija, a od 16. maja do ponedeljka ujutru se prijavilo još 40.495 mladih. Iz resornog ministarstva najavljuju da će već sutra početi isplata i trajaće tri dana, do 3. juna.

Svi mladi koji su se već prijavili tokom februara za ovu državnu pomoć, ne moraju ponovo da se prijavljuju, već će im njihovo 100 evra biti isplaćeno automatski. Proces prijave je ponovo otvoren zbog onih koji su u međuvremenu napunili 16 godina, ili zbog onih koji nisu iskoristili pravo na državnu pomoć tokom februara i nisu se prijavljivali, a još danas to mogu da učine na portalu Uprave za trezor.

Pexels

 

"U prijavi je potrebno navesti broj lične karte, JMBG i izbor računa u banci u kojoj želite da primite 100 evra. Ukoliko to lice nema račun u banci, bira samo naziv banke, a mi ćemo u njegovo ime otvoriti račun u toj banci, i on će sa svojim ličnim dokumentom biti u mogućnosti da taj novac podigne", rekao je ranije ministar finansija Siniša Mali.

Ministar je izjavio i da će i građani koji su od februara do juna napunili 30 godina dobiti pomoć zato što se iz prvog kruga automatski prebacuju prijave za drugi krug. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis