Novac

U ponoć počinje prijava za 5.000 dinara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

30/11/2022

-

11:16

U ponoć počinje prijava za 5.000 dinara
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Prijavljivanje za novu jednokratnu pomoć države od 5.000 dinara namenjene mladima počinje večeras u ponoć, 1. decembra i trajaće do 15. decembra u ponoć. Da bi dobili ovu vrstu pomoći, potrebno je da mladi ispunjavaju uslove na dan 20. novembra 2022. godine, kada je stupio na snagu Zakon o privremenom registru državljana Republike Srbije od 16 do 29 godina kojima se uplaćuje novčana pomoć.

Nakon unošenja osnovnih ličnih podataka na portalu Uprave za trezor idp.trezor.gov.rs (JMBG, broj lične karte i ime banke), biće im zavedena prijava, čiji će status tu moći i da provere. Prijavljivanje traje do 15.decembra.

Da bi dobili novac, potrebno je da se svi mladi prijave, bez obzira na to da li su se ranije prijavljivali za pomoć koju je država davala, i da u trenutku prijave imaju važeću ličnu kartu.

Istovremeno, primaocima novčane socijalne pomoći i licima u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija, novac će biti uplaćen bez podnošenja prijave, dakle automatski.

Srbija je do sada isplaćivala dva puta pomoć mladima. Najpre su mladi od 16 do 29 godina dobili pomoć od 100 evra u februaru, a potom i u junu 2022. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis