Novac

Potpisan sporazum Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata o saradnji u oblasti sprečavanja pranja novca

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/02/2023

-

13:13

Potpisan sporazum Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata o saradnji u oblasti sprečavanja pranja novca
Potpisan sporazum Srbije i Ujedinjenih Arapskih Emirata o saradnji u oblasti sprečavanja pranja novca - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Predstavnici Uprave za sprečavanje pranja novca Srbije i Finansijsko-obaveštajne službe Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) potpisali su danas u Beogradu sporazum o međusobnoj saradnji dve institucije, saopštilo je Ministarstvo finansija. Potpisivanju u Palati Srbija prisustvovao je potpredsednik Vlade Srbije i ministar finansija Siniša Mali, koji je tokom sastanka dve delegacije, rekao da će sporazum omogućiti institucijama, ne samo da bolje sarađuju već će i dodatno učvrstiti odnose dve zemlje koje već imaju odličnu ekonomsku saradnju.

"Odnosi Srbije i UAE nikada nisu bili bolji, a prostora za dalji razvoj ima i dalje“, rekao je Mali, koji je i predsednik Koordinacionog tela za sprečavanje pranja novca i finansiranja terorizma.

On se osvrnuo na dosadašnju saradnju Srbije i UAE pre svega u oblasti infrastrukture, navodeći primer izgradnje kompleksa "Beograd na vodi“, stratešku saradnju u kompaniji "Er Srbija", saradnju u oblasti poljoprivrede, odbrane, vojske, energetskom sektoru.

"Sve ovo nam govori da postoji poverenje i pouzdanost u našim odnosima i da treba da nastavimo i proširimo saradnju na još mnogo načina i u još mnogo sektora", poručio je Mali.

Mali: UAE su pouzdan prijatelj u nesigurnim vremenima

Dodao je i da postoji dobra perspektiva za saradnju institucija Srbije i UAE u oblasti sprečavanja pranja novca i finansiranja terorizma, u sektoru tehnologije i razmeni profesionalnih iskustava kroz edukativne obuke.

"UAE su pouzdan prijatelj u nesigurnim vremenima", zaključio je ministar Mali.

 Generalni direktor Kancelarije za sprečavanje pranja novca i finansiranje terorizma UAE Hamid Saif al Zaabi istakao je da posete delegacije UAE Srbiji, kojih je bilo već nekoliko u prethodnim mesecima, potvrđuju prijateljstvo dve zemlje. 

"Potpuno smo posvećeni širenju saradnje naših institucija. Razgovarali smo o mogućnostima koordinacije daljih aktivnosti kroz prezentaciju svega što mi radimo u pomenutim sektorima", rekao je Al Zaabi i zahvalio se na do sada uspostavljenim odnosima.

 Sporazum su potpisali direktor srpske Uprave za sprečavanje pranja novca Željko Radovanović i direktor Finansijsko-obaveštajne jedinice Ujedinjenih Arapskih Emirata Ali Faisal Ahmad Abdulrahman Baalavi, a ceremoniji potpisivanja je prisustvovao i ambasador UAE u Srbiji Mubarak Said Al-Daheri.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis