Privreda

EPS: Na portalu "Uvid u račun" registrovano 250.000 korisnika i 38.000 uplata

Komentari

Autor: Tanjug

29/11/2023

-

10:57

EPS: Na portalu "Uvid u račun" registrovano 250.000 korisnika i 38.000 uplata
E-Stock/Dimitrije Goll - Copyright E-Stock/Dimitrije Goll

veličina teksta

Aa Aa

Direktorka Direkcije Elektroprivrede Srbije (EPS) za javno snabdevanje Jadranka Ristić izjavila je da je za 27 dana rada portala EPS "Uvid u račun" registrovano 250.000 korisnika i 38.000 uplata, saopštio je danas EPS.

Portal je pokrenut je 1. novembra i rezultat je modernizacije i unapređenja poslovnog sistema. Omogućava brz i jednostavan pristup e-računu odmah po formiranju, kao i bezbedno i brzo plaćanje bez odlaska u poštu ili banku, rekla je Jadranka Ristić na sajmu energetike i ekologije.

Ona je objasnila da su na portalu dostupne arhive računa i uplata iz prethodne tri godine.

Dosadašnje rezultate u saradnji sa kupcima - proizvođačima predstavila je Ivana Đorđević, direktor Sektora za upravljanje kupcima-proizvođačima u EPS Snabdevanju.

Od marta prošle godine do danas zaključili smo više od 2.700 ugovora, od toga 2.000 sa domaćinstvima, a 700 sa pravnim licima, objasnila je Đorđević.

U toku ove godine instalisana snaga proizvodnih kapaciteta povećana je tri puta u odnosu na prošlu godinu i sada je 37 MW, rekla je ona i naglasila da je važno da budući kupac-proizvođač uradi analizu svojih potreba i da ulaganja u panele prilagodi da proizvodnja proizvodnog objekta na godišnjem nivou bude prilagođena godišnjoj potrošnji.

Komentari (0)

Biznis