Privreda

Širi se fabrika u Valjevu - novih 300 radnih mesta

Komentari

Autor: Tanjug

26/05/2021

-

15:51

Širi se fabrika u Valjevu - novih 300 radnih mesta
Širi se fabrika u Valjevu - novih 300 radnih mesta - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa delegacijom nemačke kompanije Bizerba, koja je svetski lider u proizvodnji vaga - jedan od vodećih dobavljača hardverskih i softverskih rešenja iz oblasti tehnolohije vaganja, sečenja i etiketiranja. Posle sastanka, biće potpisan Ugovor o podsticajima za investiciju u grad Valjevo između Ministarstva privrede Srbije i predstavnika kompanije.


Bizerba će proširiti svoje proizvodne kapacitete u Valjevu, a kako navode u kompaniji, ulaganje u visini od oko 30 miliona evra u novi proizvodni pogon u Valjevu će pomoći Bizerbi da osnaži svoju poziciju na globalnom tržištu. Na površini od oko 10.000 metara kvadratnih, na novoj lokaciji, napraviće se pogon za oko 300 zaposlenih.

Tanjug/Strahinja Aćimović

Predsednik Aleksandar Vučić sastao se sa delegacijom nemačke kompanije Bizerba

Dodaju da je za kompaniju, kao globalnog igrača, ulaganje u regione koji su u fazi rasta, ključno kako bi bila što bliža kupcima. Bizerba je osnovana u Balingenu, u pokrajini Baden-Virtemberg, 1866. godine, a zapošljava širom sveta 4.300 radnika i posluje u 120 zemalja.

Kompanija proizvodi, između ostalog, i mašine za sečenje mesa, štampače etiketa, sisteme za logostiku i otpremanje robe, sisteme za inspekciju robe, te i industrijski softver.

Preporuka za vas

Privatizacija Instituta za vodoprivredu "Jaroslav Černi": Ministarstvo prikuplja pisma o zainteresovanosti

Komentari (0)

Biznis