Privreda

U okviru obeležavanja 60 godina Pokreta nesvrstanih u planu i biznis forum - kakav je potencijal za saradnju

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2021

-

13:46

U okviru obeležavanja 60 godina Pokreta nesvrstanih u planu i biznis forum - kakav je potencijal za saradnju
Fabrika - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Na marginama sastanka na visokom nivou posvećenom obeležavanju 60. godišnjice Pokreta nesvrstanih zemalja u Beogradu, 11. oktobra biće održan biznis forum, najavila je Privredna komora Srbije. Biznis forum biće održan na Beogradskom sajmu, u hali 2C, a u plenarnom delu pozdravno obraćanje imaće ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.


Potencijale za saradnju Srbije sa zemljama Pokreta nesvrstanih predstaviće direktor u Privrednoj komori Srbije Mihailo Vesović, dok će o Srbiji kao investicionoj destinaciji govoriti vršilac dužnosti direktora Razvojne agencije Srbije Radoš Gazdić.

Iskustvo Srbije u izgradnji digitalne infrastrukture predstaviće direktor Kancelarije za IT i eUpravu Srbije Mihailo Jovanović, a Zavod za izradu novčanica direktorka Direkcije za prodaju tog zavoda Marina Berić Sarić. Nakon plenarnog dela biće održan panel: Preoblikovanje logističkih i globalnih lanaca snabdevanja u post-pandemijskom svetu: trenutna situacija, trendovi, predviđanja i moguća rešenja krize izazvane kovidom 19.

Učesnici panela su Mike Bhaskaran iz DP WORLD, Branko Todorović iz Milšped, Sofija Beloica sa Instituta Torlak i profesor Veljko Mijušković sa Ekonomskog fakulteta.

Preporuka za vas

Stopa preživljavanja preduzeća u Srbiji: Svaka druga firma osnovana pre pet godina više ne postoji

Komentari (0)

Biznis