Privreda

Srpski proizvođač nameštaja traži kupce u Tirani - albanskim hotelima nude krevete i fotelje iz Vranja

Komentari

Autor: RTS / Tanjug

02/12/2021

-

11:51

Srpski proizvođač nameštaja traži kupce u Tirani - albanskim hotelima nude krevete i fotelje iz Vranja
Tirana - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Kompanija za proizvodnju nameštaja "Simpo" iz Vranja najavila je danas na Sajmu privrede u Tirani da planira širenje prodaje u Albaniji i pronalaženje što većeg broja hotelijera, jer je turizam u Albaniji u razvoju. "Simpo" želi da na sajmu u Tirani pronađe nove kupce i što više hotela i apartmana kojima su potrebna opremanja. Na sajmu u Albaniji domaća kompanija je prvi put izlagala 2018. godine zajedno sa Privrednom komorom Srbije.

"Imali smo nekoliko manjih opremanja što za naše kapacitete proizvodne svakako nije dovoljno, zbog toga smo i ove godine tu da proširimo i nađemo još neke kupce", rekao je menadžer prodaje "Simpa" Filip Stojiljković za RTS.

Kaže da je Simpo je prisustan u zemljama regiona i širom Evrope, u Švajcarskoj i u Nemačkoj, a da rade i za Austriju. Trenutno aktuelni poslovi su na opremanju stambenih jedinica u Belorusiji. Podseća da su otvorili novi fabriku u Zubinom Potoku, gde je zaposleno 70 radnika.

"Kapacitet proizvodnje tapetarskih proizvoda u Vranju nam je preoptrećen, pa smo morali deo prozvodnje da prebacimo u našu fabriku u Zubinom Potoku", rekao on.

Robna razmena Srbije i Albanije stalno raste, uprkos pandemiji i tokom devet meseci ove godine zabeleženo je povećanje robne razmene za 28 odsto u odnosu na isti period prošle. Pre osam godina robna razmena bila je 100 miliona evra, a do kraja ove očekuje sa da bude 300 miliona evra.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis