Privreda

Nekretnine BIP u Skadarliji i 16 umetničkih slika prodate za 1,3 miliona evra - nadmetalo se pet ponuđača

Komentari

Autor: Z. R.

18/01/2022

-

15:45

Nekretnine BIP u Skadarliji i 16 umetničkih slika prodate za 1,3 miliona evra - nadmetalo se pet ponuđača
BIP Skadarlija - Copyright Tanjug/Beoinfo/Predrag Mitić

veličina teksta

Aa Aa

Nekretnine u Skadarliji i umetničke slike iz stečajne mase Beogradske industrije piva (BIP) beogradska firma "BG Urbanlux" kupila je za 155 miliona dinara, kažu za Euronews Srbija u Agenciji za licenciranje stečajnih upravnika. Početna cena bila je 82,6 miliona dinara, odnosno oko 700.000 evra, a na javnom nadmetanju na kojem je učestvovalo pet ponuđača postignuta je cena od oko 1,3 miliona evra. 

Iz stečajne mase BIP-a prodati su objekti u Skadarskoj 1 i 3 ukupne površine 242 kvadratna metra. Među 16 umetničkih slika, u ovoj kupoprodaji, bila su i dela Miljenka Sindika, Ðorđa Ivanova, Josipa Boltižara, Veselina Banjevića, Mita Komatine, Jovice Prvulovića i Slobodana Radojkovića.

Google Maps

 

Prema podacima iz Agencije za privredne registre, osnovna delatnost "BG Urbanluxa" je izgradnja stambenih i nestambenih zgrada.

"Autočačak" kupio fabriku na Mostarskoj petlji

Podsetimo, najveći deo imovine BIP prodat je u avgustu prošle godine, a kompanija "Autočačak" kupila je ovu firmu iz stečaja za 2,09 milijardi dinara. Ponuda "Autočačka" je jedina koja je stigla na javni poziv za privatizaciju nekadašnje Beogradske industrije piva, i prihvaćena je, jer je iznosila više od polovina procenjene cene BIP-a kao pravnog lica.

BIP je bio u stečaju od 2016. godine, a pored centralne lokacije kod Mostarske petlje, gde se nalazi glavna pivara, poseduje nepokretnosti i proizvodne pogone na više lokacija u Beogradu, zatim u Čačku i Kragujevcu. U imovinu BIP-a spada i 13 suvih žigova njihovih proizvoda.

Tanjug/Tanja Drobnjak

 

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika procenila je imovinu stečajnog dužnika "Beogradska industrija piva, slada i bezalkoholnih pića" Beograd na 4,18 milijardi dinara, a svi učesnici nadmetanja bili su u obavezi da polože depozit od 835,2 miliona dinara.

Najvrednija imovina BIP je građevinski objekat u Beogradu u Bulevaru vojvode Putnika 5, u blizini petlje "Mostar". Nekada čuveni proizvođač piva poseduje i objekat na Zrenjaninskom putu u Beogradu, zatim zemljište ili objekte u Velikom Polju u Obrenovcu, Čačku, Kragujevcu, Kosovskoj Mitrovici, Alibunaru i Budvi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis