Privreda

Brnabić i Čadež o problemima u proizvodnji rebrastog čelika i armature: Olakšati uvoz i pooštriti kontrolu

Komentari

Autor: Tanjug

23/03/2022

-

12:27

Brnabić i Čadež o problemima u proizvodnji rebrastog čelika i armature: Olakšati uvoz i pooštriti kontrolu
Brnabić i Čadež o problemima u proizvodnji rebrastog čelika i armature: Olakšati uvoz i pooštriti kontrolu - Copyright E-Stock/Miloš Rafailović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež razgovorao je sa premijerkom Anom Brnabić i resornim ministrima o problemima u proizvodnji rebrastog čelika i čelične armature koja se koristi u građevini i u ime PKS predložio da se olakša uvoz sirovine i pooštri inspekcijski nadzor.

Glavni problem je nedostatak metalnog otpada, jer trenutno sakupljači otpada u Srbiji gomilaju zalihe, što stvara probleme kompanijama koje kao sirovinsku osnovu isključivo koriste metalni otpad za proizvodnju ovog građevinskog materijala, rečeno je na sastanku.

Kako bi se nastavila nesmetana proizvodnja čelične armature, PKS predlaže da Vlada Srbije razmotri mogućnost jednostavnijeg uvoza metalnog otapada.

Druga predložena mera je pooštravanje inspekcijskog nadzora nad prikupljanjem i trgovinom metalnog otpada, kako bi prvenstveno bile zadovoljene potrebe domaćih proizvođača, saopštila je PKS.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis