Privreda

Opština Nova Varoš traži novog investitora za pogon u Kokinom brodu: Odbili ponudu firme iz Beograda

Komentari

Autor: Rina

17/04/2022

-

11:44

Opština Nova Varoš traži novog investitora za pogon u Kokinom brodu: Odbili ponudu firme iz Beograda
Opština Nova Varoš traži novog investitora za pogon u Kokinom brodu: Odbili ponudu firme iz Beograda - Copyright RINA

veličina teksta

Aa Aa

Pogon koji se prostire na skoro 13.000 kvadratnih metara u industrijskoj zoni u Kokinom Brodu kod Nove Varoši ponovo je ponuđen na prodaju zainteresovanim investitorima. Članovi Opštinskog veća nisu prihvatili ponudu preduzeća Trinity group internacional iz Beograda smatrajući da se taj investitor neće na tom prostoru zadržati na duži vremenski period, kao i da neće obezbediti dovoljan broj radnih mesta.

"Sa prodajom ovog prostora problem bi bio trajno rešen, jer je nedopustivo da bude prazan ili neiskorišćen. Od toga lokalna samouprava nema nikakve koristi. Prodajom bi se imali dugoročni benefiti, a naši sugrađani bi na taj način dobili siguran posao", rekao je za RINU Radosav Vasiljević predsednik opštine Nova Varoš.

Industrijska zona kod Nove Varoši prostire se na površini na 30.000 kvadratnih metara i smeštena je na zemljištu nekadašnje fabrike "Inova". Više od 13.000 kvadratnih metara nalazi se u zakupu domaćeg preduzeća "Avdić", a zakupnik 4.600 kvadrata je novovaroška firma "Omo-prom". Ostatak površine na kojoj se prostire industrijska zona, nakon odlaska turske kompanije, sada je ponuđen na prodaju. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis