Privreda

Na prodaju dva umetnička dela proglašena za kulturno dobro - BIP u stečaju nudi slike Šobajića i Brašića za 2.100 evra

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2022

-

09:49

Na prodaju dva umetnička dela proglašena za kulturno dobro - BIP u stečaju nudi slike Šobajića i Brašića za 2.100 evra
Na prodaju dva umetnička dela proglašena za kulturno dobro - BIP u stečaju nudi slike Šobajića i Brašića za 2.100 evra - Copyright Tanjug/Rade Prelić

veličina teksta

Aa Aa

Za nešto više od 2.100 evra, BIP u stečaju ponudio je na prodaju umetnička dela Miloša Šobajića i Janka Brašića koja su pokretna kulturna dobra.

Narodni muzej u Beogradu 2021. je dela "Papilolon Nocturne" Miloša Šobajića i "Berba" Janka Brašića proglasio kulturnim dobrima, a kroz stečaj BIP-a ta su dela po drugi put ponuđena na prodaju.

Zajednička početna cena iznosi 261.000 dinara, a javno nadmetanje zakazano je za 3. novembar.

Umetničke slike su prethodno bile oglašene na prodaju u julu, a početna cena za svaku je bila po 373.321 dinara.

Podsetimo, Beogradsku ibdustriju piva (BIP) je u avgustu prošle godine kupila kompanija Autočačak za 2,09 milijardi dinara, odnosno oko 17,7 miliona evra. Ponuda Autočačka je jedina koja je stigla na javni poziv za privatizaciju nekadašnje Beogradske industrije piva, i prihvaćena je, jer je iznosila više od polovina procenjene cene BIP-a kao pravnog lica. BIP je bio u stečaju od 2016. godine, a pored centralne lokacije kod Mostarske petlje, gde se nalazi glavna pivara, poseduje nepokretnosti i proizvodne pogone na više lokacija u Beogradu, zatim u Čačku i Kragujevcu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis