Privreda

Ističe rok za dostavljanje godišnjih finansijskih izveštaja: Dežurstvo u APR, očekuju podatke još oko 65.000 firmi

Komentari

Autor: Tanjug

30/03/2023

-

14:45

Ističe rok za dostavljanje godišnjih finansijskih izveštaja: Dežurstvo u APR, očekuju podatke još oko 65.000 firmi
E-faktura - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Iz Agencije za privredne registre (APR) saopštili su da sutra, 31. marta u ponoć, ističe rok za dostavljanje redovnih godišnjih finansijskih izveštaja za 2022. godinu, čiji je bilansni datum 31. decembar 2022. godine. U saopštenju je navedeno da je, zaključno sa jučerašnjim danom, Agencija za privredne registre primila finansijske izveštaje oko 213.000 pravnih lica i preduzetnika, što je oko 4.000 izveštaja više u odnosu na isti dan prethodne godine. 

Ova lica su, time, ispunila obavezu dostavljanja izveštaja, u skladu sa Zakonom o računovodstvu.
S obzirom da se očekuje prijem još oko 65.000 izveštaja, odnosno da veliki broj obveznika svoje izveštaje priprema i dostavlja poslednjeg dana roka, Agencija je za sutra, petak, 31. marta, obezbedila dežurstva u Registru finansijskih izveštaja i Servis desku do ponoći, kako bi pružila stručnu pomoć u vezi sastavljanja i dostavljanja finansijskih izveštaja i tehničku podrškue obveznicima, koja je i inače redovno dostupna radnim danima u Agenciji. Kontakt putem telefona biće moguć do 15 sati, a posle toga samo putem mejla.

"Podsećamo da se na internet stranici Agencije, u okviru Registra finansijskih izveštaja, mogu pronaći sve relevantne informacije, odnosno instrukcije u vezi sa dostavljanjem redovnog godišnjeg finansijskog izveštaja za 2022. godinu, u formi pravila, tehničkih i korisničkih uputstava, a eventualna sporna pitanja mogu se slati na imejl adrese dostupne na sajtu Agencije", navedeno je u saopštenju. 

Informacije o prijemu i obradi svih vrsta izveštaja za 2022. godinu, mogu se pratiti na internet stranici Agencije, u delu Finansijski izveštaji, link "Javno objavljeni finansijski izveštaji i ostale pretrage".

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis