Briselske vesti

Mogući deo šestog paketa sankcija: Zabrana Rusima da kupuju nekretnine u Evropskoj uniji

Komentari

Autor: Tanjug

06/05/2022

-

08:36

Mogući deo šestog paketa sankcija: Zabrana Rusima da kupuju nekretnine u Evropskoj uniji
Mogući deo šestog paketa sankcija: Zabrana Rusima da kupuju nekretnine u Evropskoj uniji - Copyright Unsplash

veličina teksta

Aa Aa

Evropska komisija (EK) predlaže prekid poslova u sektoru nekretnina s ruskim državljanima, rezidentima i poslovnim entitetima.

Ova mera je deo šestog paketa sankcija EU protiv Rusije, objavila je agencija "Blumberg", pozivajući se na uvid u zvanične dokumente.

Njom bi se navodno zabranila direktna ili indirektna prodaja ili prenos „vlasničkih prava na nepokretnoj imovini koja se nalazi na teritoriji Unije ili u organizacinim delovima zajedničkih investicionih poduhvata koji podrazumevaju izloženost takvoj nepokretnoj imovini“, prenosi Raša tudej (RT).

Zabrana se odnosi na Ruse koji nisu državljani EU i nemaju boravišnu dozvolu u zemljama članicama Unije, navodi se u izveštaju. Ne odnosi se na one koji imaju državljanstvo ili prebivalište u Evropskom ekonomskom prostoru ili Švajcarskoj.

EU, SAD i neke druge zemlje uvele su Moskvi nekoliko paketa ekonomskih sankcija bez presedana zbog njene vojne operacije u Ukrajini. Hiljade ruskih pojedinaca u tim zemljama su od tada sankcionisane, a njihova imovina i novac su zaplenjeni ili zamrznuti, dodaje RT.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa