Region

Predsednik Opštine Nikšić negirao krivično delo povreda ugleda Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

28/09/2023

-

12:31

Predsednik Opštine Nikšić negirao krivično delo povreda ugleda Crne Gore
Marko Kovačević - Copyright Printscreen

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Opštine Nikšić Marko Kovačević negirao je pred tužiocem da je počinio krivično delo povreda ugleda Crne Gore.

Kovačević je na današnjem saslušanju rekao da očekuje da će tužilaštvo postupiti nepristrasno i po zakonu.

"To znači da proglasi da dela uopšte nema, kao što i nema. Dakle, da se prekine jednostavno ta vrsta političkih i medijskih uticaja na institucije u kojima se neke nebitne stvari na ovakav način plasiraju i opterećuju njima javnost", rekao je Kovačević, preneo je portal Radio televizije Nikšić.

Opštinsko državno tužilaštvo Kovačevića tereti da je počinio krivično delo povreda ugleda Crne Gore, zato što je na jednoj dečjoj manifestaciji u julu ove godine tokom intoniranja državne himne srednji prst desne ruke držao u spornom položaju.

Događaju je prisustvovao i predsednik Crne Gore Jakov Milatović, a Kovačević je upravo stajao do njega tokom intoniranja himne.

 

 

Ono što se vidi na snimku razljutilo je mnoge pa je građanska aktivistkinja Ljiljana Pešić zatražila da on ode sa funkcije, kao i da tužilaštvo i policija reaguju. Kovačeviću su, inače, stigle i pretnje.

Zbog incidenta se oglasio i ministar unutrašnjih poslova Crne Gore Filip Adžić koji je rekao da Crnu Goru "ne morate da volite, ali da morate da je poštujete" i pozvao tužilaštvo da uradi svoj deo posla.

Kovačević je potom dao izjavu u policiji, a nakon toga je rekao da ni na koji način nije pokazivao nepoštovanje prema himni.

"Nameštao sam sat i kaiš sata i nikakve druge namere u tom položaju nije bilo", rekao je gradonačelnik Nikšića. 

Iz Uprave policije saopšteno je da se u radnjama predsednika Opštine Nikšić Marka Kovačevića stiču elementi krivičnog dela povreda ugleda Crne Gore i protiv njega su podneli krivičnu prijavu.

Kovačević je tvrdio da je sve politički motivisano i da je ideja da se spreči da koalicija čiji je on član učestvuje u novoj vladi Crne Gore. On je naveo i da prijava protiv njega ne ide u prilog tvrdnji da je Crna Gora slobodna zemlja.

Naveo je da ova odluka "potvrđuje sumnje da je tužilaštvo u sprezi sa antisrpskim i promafijaškim medijima", preneo je portal RTCG. Kovačević je inače član Nove srpske demokratije, na čijem čelu je Andrija Mandić.

Komentari (0)

Evropa