Evropa

Pokret Evropa sad najavio dodatni napor za formiranje Vlade

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2023

-

19:15

Pokret Evropa sad najavio dodatni napor za formiranje Vlade
Pokret Evropa sad najavio dodatni napor za formiranje Vlade - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Pokret Evropa sad mandatara Milojka Spajića saopštio je danas da će narednih dana ulagati dodatne napore kako bi dobili Vladu koja će realizovati program "Evropa sad 2", kako su kazali, jednako uspešno kao i program "Evropa sad 1". 

Iz PES-a ističu da proces formiranja Vlade nije ni ovoga puta lak, kako su kazali, što zbog eksternih, što zbog internih opstrukcija.

"Stoga, za razliku od mnogih političkih aktera koji su fokusirani na partijski interes, što jeste i legitimno, u slučaju sastavljanja 44. Vlade, vodimo se isključivo interesima građana", navodi se u saopštenju.

Podsećaju da je na izborima, parlamentarna lista predvođena PES-om, osvojila 26 odsto podrške. To je, kažu, bio pobednički rezultat, međutim, kako dodaju, nedovoljno da se Vlada pravi samostalno.

Iz PES-a  navode da su građani glasali na lokalnim, parlamentarnim i predsedničkim izborima ne zbog bilo kojeg pojedinca u PES-u, već zbog misije unapređenja životnog standarda, afirmacije vladavine prava i ubrzanja evropskih integracija.

"Kontinuirani udari na Pokret nisu stali ni danas, kroz različite forme opstrukcija, ali samo sa jednim ciljem - obesmisliti ideju raznim neistinama i pokolebati građane zbog programa i društvenog preporoda u koji su dominatno verovali", stoji u saopštenju PES.

Ističu da su bez obzira na sve okolnosti, u momentima galopirajuće inflacije i urušavanja standarda, građanima potrebni konkretni rezultati, započeti programom "Evropa sad 1". Za takav poduhvat, kako navode, neophodni su im građani, konstruktivni partneri u Vladi, ali i podrška međunarodne zajednice, prenosi portal RTCG.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa