Region

Grlilć Radman: Hrvatska od Crne Gore očekuje povratak broda "Jadran"

Komentari

Autor: FoNet

28/09/2023

-

23:29

Grlilć Radman: Hrvatska od Crne Gore očekuje povratak broda "Jadran"
Školski brod Jadran - Copyright Wikimedia/Orlovic

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Hrvatske Gordan Grlić Radman izjavio je danas kako je Crna Gora priznala da su pripadnici nekadašnje Jugoslovenske narodne armije iz Crne Gore učestvovali u agresiji na dubrovačkom ratištu, ocenivši kako je to znak da se može očekivati povratak školskog broda "Jadran" u Hrvatsku.

"Mi smo dobili notu u kojoj stoji da su na dubrovačkom ratištu učestvovali pripadnici JNA iz Crne Gore", rekao je Grlić Radman, ocenivšui kako je to "dobar znak".

"To znači da možemo očekivati onda i povratak Jadrana", rekao je Grlić Radman na otvaranju izložbe „Hrvatski školski brod Jadran - matična luka Split, 1933.-2023.“ u Domu Hrvatske vojske u Lori, javlja Hina.

Nota o tome u hrvatsko ministarstvo je stigla jutros, a u njoj se "Hrvatska obaveštava da je u Crnoj Gori pronađena oprema otuđena u vreme učestvovanja crnogorskih vojnika JNA na dubrovačkom ratištu uz podršku tadašnjih crnogorskih vlada", piše zagrebačka agenciji

Crnogorski premijer Dritan Abazović objavio je u utorak da je, prilikom popisa imovine crnogorskih aerodroma, pronađena i evidentirana oprema za koju se sumnja da je ukradena sa aerodroma Ćilipi u napadu JNA na Dubrovnik 1991-1992. i najavio da će Hrvatska o tome uskoro biti obaveštena.

Hrvatska je ranije u više navrata isticala da joj, posle raspada bivše Jugslavije pripada školski brod "Jadran", koji se nalazi u Crnoj Gori, ali zvanična Podgorica ne pristaje da ga vrati.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa