Region

SNV tvrdi da Keleminec uznemirava stanovnike Srba, Pupovac kaže da će ustaše biti sprečene da dođu u to mesto

Komentari

Autor: Tanjug/Jutarnji.hr/Portal Novosti.com

26/07/2021

-

15:20

SNV tvrdi da Keleminec uznemirava stanovnike Srba, Pupovac kaže da će ustaše biti sprečene da dođu u to mesto
SNV tvrdi da Keleminec uznemirava stanovnike Srba, Pupovac kaže da će ustaše biti sprečene da dođu u to mesto - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici stranke A-HSP Dražena Keleminca već nekoliko dana uznemiravaju stanovnike Srba, navode iz Srpskog narodnog vijeća. Predsednik SNV-a Milorad Pupovac je rekao na konferenciji za novinare povodom obeležavanja Dana ustanka naroda Hrvatske da će se naći način da se ustaše spreče da uđu Srb. 

Pupovac i njegovi saradnici reagovali su povodom, kako su naveli, "nezapamćenog divljanja filoustaške stranke A-HSP Dražena Keleminca". Aneta Vladimirovna iz SNV-a takođe je napomenula je da meštani Srba svake godine trpe teror i provokacije uoči obeležavanja ovog praznika.

"Sutrašnji datum je svake godine bio povod za održvanje kontraportesta i ustaštva. Smatramo da su oni nedovoljno sankcionisani i da je potrebna reakcija nadležnih", rekla je Vladmirovna, a prenosi Jutarnji.hr.

Kako su iz ove stranke naveli, nedavno ponašnaje Keleminca se ponavlja svaki put pred obeležavanje ovog praznika.

Sinša Milošević sekretar SNV-a kazao je da nadležni organi na ovakva ponašanja reaguju trenutno, da se ona ponavljaju iz godine u godinu, da se do sada nisu videli nikakvi rezulti.

"Događaji koje srpske organizacije sprovode godinama su pod napadima i pravom opsadom Dražena Keleminca i njegovih skvadrista iz A-HSP-a. Baš svaki put Keleminec i njegovi to čine. Oni nose znakove i simbole, kliču slogane koji su nezakoniti i koji bi trebali da budu zabranjeni i kažnjeni, ali to se nikad ne dešava. Policija samo trenutno reaguje. Međutim, nije MUP jedini u tom nedelovanju, njemu se pridružuju i sudovi”, rekao je Milošević.

Pupovac: Dublji problem

Pupovac je naveo da za ustaše u Srbu nema mesta.

"Želimo da se to čuje i da nismo sami u ovome. Pročitao sam odredbe zakona koji bi mogao biti osnova za rešenje kada govorimo o boravku Kelemieca u Srbu", naglasio je on.

Prema njegovim rečima, što se tiče ustaškog znamenja u Hrvatskoj, to je već dublji problem, nije to problem samo ove koalicije, već bivših koalicija.

"Treba konačno smoći snage da se kaže što je to i koji je status toga u ovom društvu.Jedan od razloga zašto se okupljamo u Srbu je i taj. Antifašizam koji to dopušta nije antifašizam u pravom smislu reči", kazao je Pupovac.

"Želimo da se to čuje i da nismo sami u toj priči, taj ustanak nije bila samo gola odbrana života srpskog naroda na tom prostoru, taj ustanak je bio početak u kojem su slogu u oružanom bratstvu našli Dalmatinci i Ličani, Hrvati i Srbi i stvorili slobodnu teritoriju na bosanskoj i hrvatskoj strani koji je trajao do kraja rata, uz povremene nemačke i ustaške ofenzive, ali je trajao. Tu slobodu nijedan antifašistički pokret ne zapostavlja”, zaključio je on.

Kako prenosi protalnovosti.com, Dražen Keleminec je došao u Srb i danima uznemirava i plaši građane. Navodi se da se stacionirao u centru grada i kamp kućici koja je okićena ustaškim simbolima i da pušta pesme Marka Perkovića Tompsona. 

Ovaj portal piše da je pre dve večeri došlo i do incidenta kada su Keleminec i Nikola Lukovć snimali nekoliko videa i plasirali ih na Jutjub kanal. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa