Region

Predsednik Skupštine Crne Gore o odnosu sa Srbijom: Uradiću sve da naše dve države imaju najbolje moguće odnose

Komentari

Autor: Tanjug

05/11/2023

-

09:13

Predsednik Skupštine Crne Gore o odnosu sa Srbijom:  Uradiću sve da naše dve države imaju najbolje moguće odnose
AP/Risto Božović - Copyright AP/Risto Božović

veličina teksta

Aa Aa

Većinska Crna Gora želi najbolje moguće odnose sa Srbijom i ja ću kao predsednik skupštine i kao politički predstavnik srpskog naroda uraditi sve da naše dve države imaju najbolje moguće odnose, što je svakako u interesu svih građana Crne Gore, izjavio je predsednik Skupštine Crne Gore Andrija Mandić.

Dodao je da će nastaviti da radi na tome da se isprave brojne nepravde, koje je veliki broj građana Crne Gore iskusio tokom minulih 30 godina.

"Bivši režim je zarad opstanka na vlasti i kao mehanizam da se u Crnoj Gori produbi razdor između različitih naroda koji u njoj žive, baštinio izričito neprijateljski odnos prema Srbiji, ali i Republici Srpskoj. Vidimo da se taj odnos kada je u pitanju Demokratski pokret socijalista, nije mnogo promenio i nakon njihovog silaska sa vlasti. I dalje se u Beogradu i Banjaluci traže dežurni krivci kako bi se zamaskirale razne kriminalne operacije koje je bivši režim radio u Crnoj Gori", izjavio je on u intervjuu za današnju "Politiku".

Istakao je da se kao neko ko se tokom celog svog političkog angažmana, zajedno sa svojim narodom, borio protiv diskriminacije kako srpskog naroda, tako i svih onih koji su se tokom 30 godina samovolje jednog režima iskusili nepravdu, volju poslanika da bude novi predsednik skupštine posmatra kao zajedničku pobedu. Dodao je će se temeljno baviti jačanjem poverenja koje će građani imati prema instituciji Skupštine Crne Gore, koja treba da odslikava volju naroda, kao i prema funkciji predsednika skupštine.

Popis do 30. novambra

"Sa pozicije novog predsednika skupštine upravo ću se snažno založiti za proces vraćanja poverenja u ljude. Nastaviću da radim na tome da se isprave silne nepravde, koje je veliki broj građana Crne Gore iskusio tokom minulih 30 godina. U svakom pogledu radiću u interesu mira i stabilnosti, koji su preko potrebni našem društvu", rekao je Mandić.

Ocenio je da je pred novom vlašću u Crnoj Gori mnogo posla i da sistem, koji je stvaran tri decenije, mora da se očisti od kriminala i korupcije a i nasleđen je od strane nekadašnje komunističke vlasti koja je bila poznata po opsegu svog državnog aparata. Prema njegovim rečima to je najveća borba koju Crna Gora kao društvo ima ispred sebe.

Odgovarajući na pitanje da li odlaganja popisa u Crnoj Gori više neće biti, rekao je da zbog pojedinih glasova, koji potenciraju dodatna odlaganja, mora da postoji jasan stav da odlaganja neće biti i dodao da će se popis sprovesti 30. novembra i da će Crna Gora konačno dobiti podatke koji su joj preko potrebni.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa