Region

Spajić: Vlada Crne Gore je u potpunosti pro-evroatlantska, predstojeći popis će biti najinkluzivniji mogući

Komentari

Autor: Tanjug

02/11/2023

-

10:24

Spajić: Vlada Crne Gore je u potpunosti pro-evroatlantska, predstojeći popis će biti najinkluzivniji mogući
Spajić: Vlada Crne Gore je u potpunosti pro-evroatlantska, predstojeći popis će biti najinkluzivniji mogući - Copyright Ap/Risto Bozovic

veličina teksta

Aa Aa

Vlada Crne Gore je u potpunosti pro-evroatlantska, a Sjedinjene Amerčke Države su ključni partner i saveznik, rekao je premijer Milojko Spajić na sastanku sa američkom ambasadorkom Podgorici Džudi Rajzing Rajnke.

Spajić, koji je u utorak preuzo dužnost premijera, upzonao je ambasadorku sa planovima u narednom periodu i istakao da su evropske integracije, povećanje životnog standarda građana i snaženje bezbednosnog sektora u fokusu rada nove Vlade.

Ambasadorka Rajnke je kazala da očekuje da će Vlada brzo ostvariti napredak u ispunjavanju svojih obaveza kako bi Crna Gora napredovala ka članstvu u EU i ostala jak saveznik u NATO-u.

Kako je saopšteno iz Vlade, sagovornici su razmenili mišljenja o mogućnostima intenziviranja ekonomske saradnje sa naglaskom na privlačenje više američkih investicija u Crnu Goru.

Jedna od tema sastanka bila je i predstojeći popis stanovništva, a premijer je poručio da će Vlada učiniti sve kako bi sam proces bio najinkluzivniji mogući.

"Za dalji razvoj potrebni su nam podaci, ali podaci koji su kredibilni i priznati od svih relevantnih aktera", rekao je Spajić, navodi se u saopštenju.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa