Region

Predsednik Crne Gore detaljno pročitao premijerov ekspoze: Trebalo da bude detaljniji i temeljniji po pitanju dve tačke

Komentari

Autor: Tanjug

01/11/2023

-

14:20

Predsednik Crne Gore detaljno pročitao premijerov ekspoze: Trebalo da bude detaljniji i temeljniji po pitanju dve tačke
Predsednik Crne Gore detaljno pročitao premijerov ekspoze: Trebalo da bude detaljniji i temeljniji po pitanju dve tačke - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izjavio je danas da je detaljno pročitao ekspoze premijera Milojka Spajića i dodao da je to solidan dokument koji je, na njegovo zadovoljstvo, u potpunosti posvećen prioritetima spoljopolitičkim ciljevima puta ka EU, kao i reformi pravosuđa koja je i ključna za razvoj države.

Smatra, međutim, da je trebalo da bude detaljniji i temeljniji po pitanju bezbednosnog sektora i Programa Evropa sad 2. Odgovarajući na pitanja novinara, Milatović na skupu posećenom obeležavanju Dana državnih tužilaca u Petrovcu, rekao da je ekspoze najveća odgovornost premijera i da se nada da će javnost detaljno biti informisana u narednom periodu.

"Verujem u dobru nameru Spajića po pitanju Evrope sad 2. Najbitnije je kako će se pristupiti realizaciji tog espozea, reformi koje su spomenute. Treba dati šansu i dozvoliti novoj Vladi 100 dana da pokaže i društvo vidi njihovu sposobnost da implementiraju planirano u ekspozeu. Spajićava odluka da pročita ili ne pročita ekspoze, stvar je lične odgovornosti, ne bih dalje komentarisao. Mislim da je mogao, ako ne da pročita celi ekspoze, da pročita deo i da detaljnije obrazloži određene oblasti, to bi bilo bolje za njega i za Skupštinu, ali opet to je lična procena", kazao je Milatović.

Ocenio je da u ekspozeu ima dobih stvari i u vezi sa razvojem saobraćaja, energetike, a smatra da je trebao biti temeljniji u odnosu na pitanja saradnje sa dijasporom, po pitanju reforme policije i generalno bezbednosnog sektora, kao i da je trebalo dodatno obrazložiti program Evropa sad 2.

Komentarišući pitanje o popisu, Milatović je kazao da je to pitanje ispolitizovano, te da pozdravlja odluku da se sasluša opozicija i da se pokuša da se izađe u susret razumnim predlozima koje oni imaju. Ne veruje da sa druge strane nema dobre vere da se uđe u te dogovore.

"Verujem u dogovor i imam poverenje za sada u Vladu i u premijera Spajića. Kao što znate i ranije sam se vrlo objektivno odnosio i prema dobrim i prema lošim stvarima i to se neće promeniti", poručio je Milatović, preneo je portal RTCG.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa