Region

Novi slučajevi trovanja gaziranim napitkom u Splitu?

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2023

-

15:36

Novi slučajevi trovanja gaziranim napitkom u Splitu?
Novi slučajevi trovanja gaziranim napitkom u Splitu? - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Hrvatskoj se povećava broj otrovanih gaziranom napitkom, a kako je danas saopštila splitska policija jedan muškarac je osetio tegobe u grlu nakon što je popio bezalkoholno piće.

"Muškarac je prevezen na pružanje lekarske pomoći i toku je preduzimanje mera i radnji kako bi se utvrdilo činjenično stanje", naveli su iz splitske policije.

Jedan slučaj evidentiran je još 20. oktobra i o tome je upućen izveštaj Državnom inspektoratu.

"Splitska bolnica je, nakon objava u medijima o trovanju gaziranim pićima u Hrvatskoj, tražila nedavne slične slučajeve i pronašli su jedan od 20. oktobra, kad se muškarac javio u bolnicu zbog bola u ustima", piše Dalmatinski portal.

Nakon najmanje šest slučajeva trovanja konzumiranjem gaziranih napitaka u Hrvatskoj, oglasila se Koka-Kola Austrija saopštenjem u kojem stoji da su sproveli internu istragu i da problem nije u njihovoj proizvodnji.

Podsetimo, sanitarna inspekcija Državnog inspektorata Hrvatske naložila je privremeno zabranu stavljanja u promet i povlačenje sumnjivih proizvoda sa tržišta, a nakon obavljenog inspekcijskog nadzora u ugostiteljskim objektima i kod distributera u Rijeci i uzimanja četiri uzorka, svi marke "Romerquelle".

U saopštenju Inspektorata se navodi da tokom inspekcijskog nadzora u prometu nije zatečena sumnjiva serija napitka "Romerquelle Emotion Blueberry Pomegranate" 330 ml, koju je konzumirala osoba sa zadobijenim telesnim povredama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa