Evropa

Oglasila se i Koka-kola Austrija: Sproveli smo internu istragu, problem nije u našoj proizvodnji

Komentari

Autor: Tanjug

08/11/2023

-

11:35

Oglasila se i Koka-kola Austrija: Sproveli smo internu istragu, problem nije u našoj proizvodnji
Oglasila se i Koka-kola Austrija: Sproveli smo internu istragu, problem nije u našoj proizvodnji - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Nakon najmanje šest slučajeva trovanja konzumiranjem gaziranih napitaka, oglasila se Koka-Kola Austrija saopštenjem u kojem stoji da su sproveli internu istragu i da problem nije u njihovoj proizvodnji.

"Poslali smo uzorke u nezavisnu akreditovanu laboratoriju na dalje testiranje", saopštio je portparol austrijske Koka-Kole za hrvatski portal 24sata.

Austrijska Koka-Kola inače puni spornu gaziranu vodu "Römerquellea" za hrvatsko tržište.

"Delujemo u skladu s najvišim standardima kvaliteta i bezbednosti hrane, koje redovno proveravaju nadležna tela. Paralelno smo sproveli temeljnu internu istragu koja nije pokazala probleme u našoj proizvodnji. Osim toga, poslali smo uzorke u nezavisnu, akreditovanu laboartoriju na dalje testiranje", naveli su iz Koka-Kola Austrija.

Naveli su da im je poznat slučaj u Hrvatskoj u vezi sa napitkom "Römerquelle Emotion Blueberry-Pomegranate" u staklenoj boci od 330 ml.

"Nadamo se brzom i potpunom oporavku unesrećene osobe. Vlasti imaju punu podršku naših kolega na terenu da istraže i razjasne slučaj", naveli su iz austrijske kompanije.

Ministar zdravlja Hrvatske Vili Beroš izjavio je ranije danas da je u Hrvatskoj šest pacijenata koji su se otrovali nakon što su popili gazirana pića. HRT je preneo nezvanično da su rezultati prvih ispitivanja izuzetnih iz 16 flašica uočene nepravilnosti.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa