Region

Makedonsko tužilaštvo će tražiti produženje pritvora osumnjičenima za ubistvo devojčice

Komentari

Autor: Tanjug

05/12/2023

-

14:29

Makedonsko tužilaštvo će tražiti produženje pritvora osumnjičenima za ubistvo devojčice
Makedonsko tužilaštvo će tražiti produženje pritvora osumnjičenima za ubistvo devojčice - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Tužilaštvo Severne Makedonije tražiće produženje pritvora do 30 dana, osumnjičenima za ubistvo 14-godišnje V.Đ.

Među osumnjičenima je i otac devojčice, koji je saslušan u Tužilaštvu, prenosi portal Telma. Nakon naredbe za istragu i predloga za određivanje pritvora, osumnjičeni će danas ponovo morati da budu izvedeni pred sudiju na prethodni postupak u Krivičnom sudu.

Obdukcija je danas završena, ali nalaz još uvek nije predat tužilaštvu, jer se intenzivno radi na drugim analizama. Kako se navodi, obdukcija bi trebalo da utvrdi uzrok nasilne smrti i tačno vreme kada je ubijena, a smatra se da je obdukcioni zapisnik jedan od ključnih dokaza u istrazi i rasvetljavanju slučaja.

Svi osumnjičeni su u odvojenim pritvorskim ćelijama, kako ne bi došlo do sukoba. Glavnoosumnjičeni Ljupčo Palevski-Palčo je u bekstvu, za njim je raspisana međunarodna poternica i određen mu je pritvor u odsustvu koji će stupiti na snagu čim on bude uhvaćen.

V.Đ. nestala je 27. novembra ujutru oko 7.30 časova, a prema izjavama osumnjičenih, od kojih je jedan bio svedok samog čina, ubijena je istog dana oko 10 časova.

Njeno telo pronađeno je na groblju sela Brazda na periferiji Skoplja, gde se nalazio i zapaljeni automobil "citroen", koji je korišćen za njenu otmicu. Ubistvu devojčice prethodili su otmica i ubistvo 74-godišnjeg Pančea Žežovskog, vlasnika Sitroena kojim je devojčica kidnapovana, a koji je jednom od osumnjičenih dugovao 500 evra.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa