Region

Priveden advokat koji je provoosumnjičenog Palevskog dovezao u Beograd

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2023

-

08:54

Priveden advokat koji je provoosumnjičenog Palevskog dovezao u Beograd
Priveden advokat koji je provoosumnjičenog Palevskog dovezao u Beograd - Copyright AP/Visar Kryeziu

veličina teksta

Aa Aa

Advokat prvoosumnjičenog za dvostruko ubistvo u Severnoj Makedoniji, priveden je sinoć u Skoplju i danas će biti odlučeno da li će mu odrediti pritvor.

Reč je o advokatu, koji je Palevskog, 30. novembra izveo iz Makedonije i dovezao do Beograda.
Stojkov je pre nekoliko dana za skopske medije potvrdio da je Palevskog odvezao u Beogradu, gde je navodno trebalo da ima neke lekarske preglede.

Pitanje koje se postavlja je da li je advokat V.S. znao u tom trenutku da je Palevski prvoosumnjičeni za otmicu i ubistvo maloletne Vanje Đorđevske i bivšeg berberina Panča Žežovskog iz Velesa.

Podsetimo, Ljupčo Palevski Palčo je pre dva dana priveden na aerodromu u Turskoj nakon što je za njim raspisana međunarodna poternica, preneo je tada portal "A1on".  

"Makedonija ovih dana živi u dubokoj žalosti, kreator, planer, glavni koordinator i neposredni izvršilac ovih zločina je uhvaćen i lišen slobode u Turskoj", rekao je kasno večeras ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski.

On je dodao da je osumnjičeni odveden u Srbiju, gde je odseo u hotelu, a sutradan ga je preuzela druga osoba iz Skoplja.

"Preko graničnog prelaza Gradina ušao je u Bugarsku, prevezen je preko Bugarske i ušao u Tursku. Tamo odlazi u grad Balikesir odakle nam stiže poruka da se sprema taksijem za Istanbul. A kasnije popodne uhapsile su ga kolege iz turske policije", rekao je Spasovski.

On je najavio da će protiv njega biti podneta krivična prijava."Prema onome što smo potvrdili, službe su me obavestile da će biti podneta krivična prijava", rekako je Spasovski novinarima u Ohridu.

Advokat je, kako je dodao, još uvek na saslušanju u policiji.

"On je zadržan na saslušanju, koje još traje u okviru 24-časovnog zadržavanja, a kada se završi, službe će odlučiti šta dalje", rekao je Spasovski, preneli su skopski mediji.

 

 

 

 

Komentari (0)

Evropa