Region

Pokrenuta istraga protiv vozača koji je Palevskog vozio iz Srbije za Tursku

Komentari

Autor: Tanjug

07/12/2023

-

16:42

Pokrenuta istraga protiv vozača koji je Palevskog vozio iz Srbije za Tursku
Ilustracija - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Osnovno javno tužilaštvo u Skoplju pokrenulo je istragu protiv čoveka koji je prvoosumnjičenog za dvostruko ubistvo u Skoplju i Velesu Ljupča Palevskog - Palča prevezao iz Srbije u Tursku.

Navodi se da je vozač zadržan i osumnjičen da je izvršio krivično delo "pomaganje učiniocu nakon izvršenja krivičnog dela".

"Osumnjičeni je u periodu od 1. do 3. decembra ove godine pomogao da se ne otkrije izvršilac dva krivična dela – otmicu, kao i dva ubistva na svirep način (jednu maloletnu i jednu stariju osobu) tako što ga je kolima iz Srbije prevezao u Tursku", navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Navodi se da je vozač zaustavljen na graničnom prelazu Star Dojran nakon što je pokušao da uđe u zemlju preko Grčke. Nadležni tužilac je podneo predlog za određivanje mere pritvora za osumnjičenog vozača.

MVR/MUP Severne Makedonije

 

Dodaje se da je advokatu koji je Palevskog prevezao iz Skoplja za Beograd određeno policijsko zadržavanje u trajnju od 24 sata.

"Državni tužilac je ocenio da u ovom trenutku nema zakonskih osnova za predlaganje mera bezbednosti, ali se nastavljaju provere njegove eventualne umešanosti u krivično-pravni događaj", navodi se u saopštenju.

Četvorica, među kojima je otac otete i ubijene 14-godišnje devojčice Vanje Đorđevske, osumnjičeni da su umešani u njenu otmicu i ubistvo, kao i ubistvo penzionera Panče Žežovskog iz Velesa, nalaze se u pritvoru.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa