Region

U Zvorniku uhapšeno sedam osoba zbog sumnje da su počinili ratni zločin

Komentari

Autor: Tanjug

15/12/2023

-

11:39

U Zvorniku uhapšeno sedam osoba zbog sumnje da su počinili ratni zločin
U Zvorniku uhapšeno sedam osoba zbog sumnje da su počinili ratni zločin - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) BiH uhapsili su na području Zvornika sedam osoba zbog sumnje da su počinili ratni zločin.

Uhapšeni se sumnjiče da su počinili krivično delo genocida u vezi sa krivičnim delima individualna i komandna odgovornost i pomaganje propisana Krivičnim zakonom BiH.

"Lica lišena slobode će nakon kriminalističke obrade u prostorijama SIPA, biti predata u dalju nadležnost Tužilaštvu Bosne i Hercegovine", saopšteno je iz SIPA.

Hapšenje bivših pripadnika VRS je nastavak lova na Srbe

Predsednik Boračke organizacije Republike Srpske (BORS) Radan Ostojić izjavio je da su današnja hapšenja bivših pripadnika Vojske Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova na području Zvornika nastavak lova na Srbe koji je počeo 1996. godine.

"Ne znam čemu ovo vodi. BORS je hapšenja oštro osudio i biće u punom kapacitetu uz Gradsku boračku organizaciju Zvornik. Imamo informacije i da će Gradska uprava Zvornika pružiti podršku uhapšenima", rekao je Ostojić novinarima u Banjaluci, prenela je Srna.

Istakao je da iz BORS-a ova pitanja ne mogu da reše sami i da treba sačiniti strategiju na nivou institucija Srpske jer, kako je naglasio, ovo ne može više da se trpi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa