Region

Novogodišnji bal magaraca u Crnoj Gori: Tradicionalna manifestacija okupila ljubitelje prirode i domaćih specijaliteta

Komentari

Autor: Vijesti

17/12/2023

-

19:40

Novogodišnji bal magaraca u Crnoj Gori: Tradicionalna manifestacija okupila ljubitelje prirode i domaćih specijaliteta
Novogodišnji bal magaraca u Crnoj Gori: Tradicionalna manifestacija okupila ljubitelje prirode i domaćih specijaliteta - Copyright Prinskrin/Youtube/Televizija Nikšić

veličina teksta

Aa Aa

Novogodišnji bal magaraca, sedmi po redu, i ove godine je na Farmi magaraca Martinići okupio hiljade posetilaca, svih uzrasta i iz gotovo svih crnogorskih gradova.

Ta tradicionalna manifestacija okupila je ljubitelje prirode, domaćih specijaliteta i vrhunske zabave, a suncem okupani Martinići i ambasador muzike farme Stefan Pantović i popularni podgorički KIC pop hor dodatno su doprinjeli pozitivnoj atmosferi. Ipak, centralna tačka manifestacije bili su magarci, koji su privlačili pažnju svih posetilaca jedinog bala sa magarcima na planeti.

Posetioci su imali priliku da uživaju u raznovrsnim domaćim sokovima, rakiji, kuvanom vinu, kafi, čajevima, priganicama, domaćem džemu...Ali i u domaćim proizvodima sa farme...

Jedinstveni događaj u srcu Parka prirode Dolina reke Zete, osim zabavnog, imao je i humanitarni karakter - sav prihod od ulaznica namenjen je za kupovinu reciklomata za ishranu napuštenih pasa, a kao i prethodnih godina promovisao je lokalnu kulturu, tradiciju i zajedništvo, jer su besplatan prostor za prodajni štand imali proizvođači organskog voća, povrća ili mlečnih proizvoda od stoke koja živi slobodno.

 

Vlasnik Farme, Darko Saveljić, i ove godine prednost je dao seoskim domaćinstvima iz Parka prirode Dolina reke Zete.

Komentari (0)

Evropa