Region

Milatović potpisao zakone koji će doneti brojne benefite građanima Crne Gore

Komentari

Autor: Tanjug

20/12/2023

-

17:55

Milatović potpisao zakone koji će doneti brojne benefite građanima Crne Gore
Tanjug/MediaBiro - Copyright Tanjug/MediaBiro

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović saopoštio je danas da je potpisao ukaze o proglašenju zakona, koje je Skupština Crne Gore donela na sednici od 18. decembra.

"Upravo sam potpisao ukaze o proglašenju zakona, koje je Skupština Crne Gore donela na sednici od 18. decembra 2023. godine, a kojima su potvrđeni: Sporazum o slobodi kretanja na Zapadnom Balkanu sa ličnom kartom, Sporazum o priznavanju profesionalnih kvalifikacija za doktore medicine, doktore stomatologije i arhitekte u kontekstu Centralnoevropskog sporazuma o slobodnoj trgovini i Sporazum o priznavanju kvalifikacija u oblasti visokog obrazovanja na Zapadnom Balkanu", napisao je Milatović na društvenoj mreži Iks.

Dodao je da navedeni sporazumi predstavljaju deo obaveza koje proizilaze iz Berlinskog procesa i njihovo potvrđivanje doprineće ubrzanju evropskog puta Crne Gore, ali i unapređenju regionalne saradnje.

"Dodatno, građani Crne Gore biće u prilici da ostvaruju brojne benefite koji će proisteći iz primene ovih sporazuma", naveo je Milatović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa