Region

Dodik o sastanku Pistorijusa i Šmita u BiH: Nemačkog ministra informiše čovek koji se lažno predstavlja

Komentari

Autor: Tanjug

07/02/2024

-

09:28

Dodik o sastanku Pistorijusa i Šmita u BiH: Nemačkog ministra informiše čovek koji se lažno predstavlja
Dodik o sastanku Pistorijusa i Šmita u BiH: Nemačkog ministra informiše čovek koji se lažno predstavlja - Copyright Tanjug/SRNA/Danijela Danojlić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da će Kristijan Šmit, kojeg je posetio nemački ministar odbrane Boris Pistorijus, možda postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH.

"Kakav je to jad i čemer kada ministra odbrane Nemačke o stanju u BiH informiše čovek koji se lažno predstavlja", upitao je Dodik na društvenoj mreži Iks.

Pistorijus je juče boravio u Sarajevu, gde sa sastao sa ministrom odbrane u Savetu ministara BiH Zukanom Helezom, a posetio je i Šmita, koji u Republici Srpskoj nije priznat za visokog predstavnika.

Dodik kaže da je Pistorijus, kako je naveo, posetio nemačkog turistu u kancelarijama OHR-a i izjavio da je "zahvaljujući njemu mogao više i bolje da se upozna sa BiH".

"Možda će Šmit postati dobar turistički vodič, ali nikada ništa više u BiH. Da je Šmit iz Bavarske objektivni turistički vodič, gospodin Pistorijus iz Donje Saksonije bi čuo o tome da političari u Republici Srpskoj, kao i oni u Nemačkoj, traže da se poštuju ustavom propisane nadležnosti BiH i Srpske", poručio je Dodik.

Dodik je upitao i koliko Nemačka poštuje BiH, kada više veruje nekome bez legitimiteta, nego legitimnim nosiocima vlasti.

"Sećanja na prošlost i nemačku ulogu u BiH su tragična i bolna. Ne želim da nam i budućnost bude takva", zaključio je predsednik Republike Srpske.
 

Komentari (0)

Evropa