Region

Ubistvo devojčice koje je šokiralo region: Pitanje dana kada će Palevski biti izručen Severnoj Makedoniji

Komentari

Autor: Tanjug

08/02/2024

-

18:40

Ubistvo devojčice koje je šokiralo region: Pitanje dana kada će Palevski biti izručen Severnoj Makedoniji
MUP Severne Makedonije - Copyright MUP Severne Makedonije

veličina teksta

Aa Aa

Ministri pravde Makedonije i Turske, Krenar Loga i Jilmaz Tunč, razgovarali su danas u Ankari o postupku izručenja državljanina Severne Makedonije Ljupča Palevskog prvoosumnjičenog za dvostruko ubistvo i otmicu.

Ministar Loga je za skopsku Telmu tv. rekao da su u pitanju dani kada će Palevski biti izručen Severnoj Makedoniji.

Iz makedonskog Ministarstva pravde je saopšteno da je ministar Loga turskog kolegu obavestio da je sudski proces protiv Palevskog završen i da se očekuje završetak administrativnih postupaka, a nakon toga i njegovo izručenje.

Navodi se da je Loga zahvalio Tunču na brzoj reakciji i hapšenju Palevskog i istakao da je to dobar znak za društvo, da kazni one koji su počinili zločin.

Printskrin/Kanal 5 Televizija/Mvr

 

Ljupčo Palevski Palča je u Severnoj Makedoniji osumnjičen za ubistvo maloletne Vanje Đorčevske i penzionera iz Velesa Panča Žežovskog.

Severna Makedonija je za njim raspisala poternicu nakon što je utvrđeno da je on pobegao najpre u Bugarsku, a potom u Tursku.

Ovaj zločin se dogodio početkom decembra prošle godine u trenutku dok su policija i vlasti maksimalno bili angažovani na organizaciji i održavanju ministarskog samita Organizacije za evropsku sigurnost i saradnju (OSCE) u Skoplju.


 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa