Region

Još jedan član Glavnog odbora napustio PES: "Stranka poprima druge obrise"

Komentari

Autor: Tanjug

27/02/2024

-

17:12

Još jedan član Glavnog odbora napustio PES: "Stranka poprima druge obrise"
Još jedan član Glavnog odbora napustio PES: "Stranka poprima druge obrise" - Copyright Pokret Evropa sad

veličina teksta

Aa Aa

Još jedan član Glavnog odbora Pokreta Evropa sad (PES), Ivan Lakić, napustio je stranku, uz obrazloženje da u poslednjih pola godine ona, kako navodi, poprima neke druge obrise.

"Sada važe neka druga pravila, neki novi ljudi rešavaju najvažnije stvari, na visokim mestima se zapošljavaju osobe iz bivšeg režima i ja više ne želim da budem deo te priče, jer je ne doživljavam kao svoju“, izjavio je Lakić.

On kaže da je postojalo vreme kada su na Glavnom odboru PES mogla da se sukobljavaju mišljenja, ali da toga sada više nema.

"Zbog elektronskih sednica ne možemo se ni videti, ni čuti, a ne razmeniti mišljenje čime je svesno suzbijeno kritičko mišljenje i sami dijalog, što smatram da apsolutno nije dobro za demokratiju unutrar samog Pokreta. Ali, izgleda da je to određenim strukturama unutar Pokreta bio cilj“, naveo je Lakić.

Mišljenja je, kako je dodao, „da je jedna velika pozitivna energija, koja nas je krasila, prosuta, plašim se bespovratno“.

„Na samom kraju želim da istaknem da sam veoma ponosan na stvari koje smo zajedno uradili u prethodnom periodu, pogotovo pobeda na predsedničkim i parlamentarnim izborima 2023. godine, koje smo zajedno izvojevali. Sada već bivšim kolegama želim puno uspeha na svakom planu“, poručio je Lakić, inače član inicijalnog odbora PES Danilovgrad, preneli su podgorički mediji.

Lakić je trenutno na poziciji Sekretara za društvene delatnosti u Opštini Danilovgrad.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa