Region

Krišto uputila Varheljiju pismo sa pregledom sprovedenih ključnih reformi u BiH

Komentari

Autor: Tanjug

10/03/2024

-

13:31

Krišto uputila Varheljiju pismo sa pregledom sprovedenih ključnih reformi u BiH
Borjana Krišto - Copyright AP/Sulejman Omerbasic

veličina teksta

Aa Aa

Predsedavajuća Saveta ministara Bosne i Hercegovine Borjana Krišto uputila je evropskom komesaru za susedstvo i proširenje Oliveru Varheljiju pismo i informaciju sa pregledom ključnih reformi koje su sprovedene u poslednjih godinu dana, kao i onih na kojima se intenzivno radi i koje su u završnoj fazi, saopštio je danas Savet ministara.

Pismo sa informacijom Krišto je uputila pred odluku Evropskog saveta o početku pregovora sa BiH.

Ona je istakla da svi u BiH očekuju pozitivnu odluku o otvaranju pregovora sa BiH u martu, prenela je Srna.

"Aktivnosti koje smo ostvarili rezultat su našeg sveobuhvatnog i predanog rada, te saradnje nadležnih institucija na svim nivoima vlasti. Ovi postignuti ciljevi, iako su samo deo šireg spektra aktivnosti koje smo sprovodili, od vitalnog su značaja za naš sledeći iskorak prema članstvu u EU", naglasila je Krišto.

Prema njenim rečima, svakim korakom BiH jača temelje svoje buduće integracije u evropsku porodicu i ostaje snažno posvećena ispunjenju ključnih prioriteta i sprovođenju reformskih procesa.

Krišto je informisala Varheljija da će se na predstojećoj sednici Saveta ministara naći i nekoliko dokumenata ključnih za ispunjavanje reformskih obaveza BiH, uključujući i Zakon o sudu BiH.

BiH je zemlja kandidat za pristupanje EU na osnovu odluke Evropskog saveta 2022. godine.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa