Region

Zoran Milanović kandidat za premijera Hrvatske

Komentari

Autor: Tanjug

15/03/2024

-

16:53

Zoran Milanović kandidat za premijera Hrvatske
Zoran Milanović - Copyright Tanjug/HINA/Mario Strmotić

veličina teksta

Aa Aa

Zoran Milanović biće nosilac SDP-ove liste u Prvoj izbornoj jedinici i kandidat za hrvatskog premijera, saopštio je danas lider te stranke Peđa Grbin.

Grbin je na konferenciji za novinare,na kojoj se pojavio nenajavljeno Milanović, rekao da je dan prekrasan jer se kreće u promene.

"U životu svakog od nas postoje trenuci kad treba izaći iz zone komfora. Taj čas je kucnuo na moja vrata momentom stanovitog (Ivana) Turudića", rekao je Milanović.

Svi pokušaji da se, kako je kazao, to spreči završili su zulumom. 

"Došlo vreme da se konji sedlaju", rekao je Milanović, koji je nekada predvodio SDP.
Milanović je obećao odlučnu i čistu vlast. 

“Lopove, ugnjetavače i njihove pomagače izbacićemo. Sa mnom znate na čemu smo. Ja i moji saradnici se u uzuse vlasti nismo ogrešili, videlo se, zna se, i nećemo. Od razlika je veća vera i snaga da možemo raditi zajedno", naveo je Milanović, koji je samo par sati ranije saopštio da će parlamentarni izbori biti održani u sredu, 17. aprila.

Poručio je da "reke pravde dolaze, da će se na proleće izliti" i, kako je naveo, "živećemo u jednoj boljoj, pravednijoj Hrvatskoj”.

Inače, predsednički izbori u Hrvatskoj bi trebalo da budu održani krajem godine prvi krug, a eventualni drugi krug u januaru 2025.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa