Region

U Zenici uhapšen osumnjičeni za terorizam, pretio ubistvima preko društvenih mreža

Komentari

Autor: Tanjug

20/04/2024

-

16:54

U Zenici uhapšen osumnjičeni za terorizam, pretio ubistvima preko društvenih mreža
U Zenici uhapšen osumnjičeni za terorizam, pretio ubistvima preko društvenih mreža - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Policijski službenici Agencije za istrage i zaštitu (Sipa) BiH uhapsili su jednu osobu na području Zenice zbog osnovane sumnje da je počinila krivično delo terorizam, saopšteno je iz Sipe.

Prema prikupljenim saznanjima, lice lišeno slobode je na svom Fejsbuk profilu objavilo video-snimak na kojem se predstavlja kao Edin Podgora i govori da je krenuo da ubija "nevernike i čifute", kao i neprijatelje muslimana, te da će ubijati nožem, koji se vidi na videu, i pištoljem nepoznate marke, prenosi "Srna".

Pripadnici Sipe izvršili su pretrese stambenih i pomoćnih objekata i pokretnih stvari na dve lokacije, te privremeno oduzeli dva mobilna telefona, nož i pištolj za koji se sumnja da je osumnjičeni koristio na snimku, a za koji je na mestu događaja utvrđeno da nije pravo vatreno oružje.

Osumnjičeni je sproveden u prostorije Sipe radi kriminalističke obrade i ispitivanja u svojstvu osumnjičenog.

Navedno lice uhapšeno je juče, a o njegovom daljem statusu odrediće se Tužilaštvo BiH.

Pripadnici Sipe postupili su po usmenom nalogu Suda BiH, a navedene aktivnosti su realizovane u saradnji sa Obaveštajno-bezbednosnom agencijom BiH i Ministarstvom unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona, navedeno je u saopštenju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa