Region

Pupovac: Politika protiv manjina nije dobra za Hrvatsku, manjine se drže zajedno

Komentari

Autor: Tanjug

21/04/2024

-

19:21

Pupovac: Politika protiv manjina nije dobra za Hrvatsku, manjine se drže zajedno
Milorad Pupovac - Copyright Tanjug/HINA/Lana Slivar Diminic

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS) Milorad Pupovac izjavio je danas da politika protiv manjina nije dobra za Hrvatsku i da su predstavnici nacionalnih manjina održali sastanak na kojem su postigli dogovor da se drže zajedno.

"Ne možete isključivati a priori pripadnike manjina, bilo sad srpsku, a na kraju dana i sve ostale, i diskreditovati njihove mandate. To nije svojstveno ozbiljnoj demokratiji", poručio je Pupovac za HRT, prenosi Hina.

Dodao je da je u skladu sa dogovorom koji su postigli, prvo da idu zajedno, a drugo da se drže zajedno ''i da se ne dopušta da nas cepaju na one koji su podobni i nepodobni, jer znamo šta to znači, na kraju ćemo svi biti nepodobni".

Na sastanku je takođe postignut dogovor da se ide na razgovor sa partnerima "sa kojima smo osam godina činili vladu", dodao je.

Otvoreno je pitanje da li će nacionalne manjine biti u vladi jer, kako je objasnio Pupovac, one nisu jedine koje o tome pregovaraju.

"Kada bismo bili samo mi i HDZ, relativno jednostavno bismo našli zajednički jezik. Treba videti kako će proći drugi razgovori, uključujući i sa Domovinskim pokretom", ukazao je Pupovac.

Povodom izjave predsednika jevrejske opštine u Zagrebu Ognjena Krausa da nema podršku predstavnika srpske i romske manjine, Pupovac je odgovorio da se oni razlikuju u pristupu "a ne u osnovnim stanovištima".

"Postigli smo ono što je bilo realno da postignemo, a to je izmena Prekršajnog zakona i podizanje sankcija do nivoa koji je ozbiljan i koji bi trebalo da spreči govor mržnje, slavljenje NDH i ustaških simbola", kazao je Pupovac. 
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa