Region

Dodik razgovarao sa Kopmanom: "Republika Srpska podržava evropski put BiH"

Komentari

Autor: Tanjug

22/04/2024

-

14:44

Dodik razgovarao sa Kopmanom: "Republika Srpska podržava evropski put BiH"
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/Strahinja Aćimović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik razgovarao je u Banjaluci sa generalnim direktorom Generalnog direktorata Evropske komisije za susedsku politiku i pregovore o proširenju Gertom Јanom Kopmanom o aktuelnim političkim prilikama u Republici Srpskoj i BiH.  

Predsednik Srpske naglasio je da odluka o otpočinjanju pristupnih pregovora predstavlja dobar znak za nastavak reformskih procesa, naglasivši da domaće institucije i izabrani politički predstavnici trebaju biti jedini relevantni za donošenje odluka, saopšteno je iz Kabineta predsednika Republike Srpske.  

Dodik je istakao važnost učešća u Planu rasta za zapadni Balkan i naglasio da će radni tim iz Republike Srpske biti operativan u tom procesu.  

On je rekao da Republika Srpska podržava evropski put BiH, na kojem želi da bude vidljiva, uz puno uvažavanje njene ustavne pozicije, kao i dejtonske strukture BiH.  

Sastanku su prisustvovali i srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović i šef Delegacije Evropske unije u BiH i specijalni predstavnik EU u BiH Јohan Satler.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa