Region

Crnogorski premijer očekuje od nadležnih rešenje slučaja ubistva Duška Jovanovića

Komentari

Autor: Tanjug

28/05/2024

-

10:32

Crnogorski premijer očekuje od nadležnih rešenje slučaja ubistva Duška Jovanovića
Crnogorski premijer očekuje od nadležnih rešenje slučaja ubistva Duška Jovanovića - Copyright EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

veličina teksta

Aa Aa

Crnogorski premijer Milojko Spajić saopštio je, povodom 20 godina od ubistva direktora i glavnog i odgovornog urednika podgoričkog Dana Duška Jovanovića, da se čeka odgovor "od svih državnih organa, u čijoj je nadležnosti otkrivanje i privođenje pravdi svih neposrednih izvršilaca zločina, njegovog naručioca i svih koji su dosadašnjim zlonamernim, oportunim činjenjem ili nečinjenjem ometali rad na rasvetljavanju svih predmetnih okolnosti".  

Spajić je sinoć odao počast i zapalio sveću na mestu ubistva Duška Jovanovića pre 20 godina.  Crnogorski premijer rekao je da je Jovanović "odbijao da ćuti na nepravdu i da pristaje na kompromis sa neistinama".  

U objavi na platformi Iks, Spajić je istakao da je jačanje vladavine prava jedan od osnovnih postulata rada i da je zadovoljenje pravde u ovom, i sličnim slučajevima, pravi put ka vraćanju poverenja u institucije sistema.  

 

Istakao je da su mediji bitni činioci društvenih promena u cilju demokratizacije društva i da je ključno da institucije sistema zaštite i unaprede život svakog građanina, naročito poslenike javne reči.

"Večan spomen izvrsnom čoveku, bespoštednom novinaru i svetlom primeru građanske odgovornosti i hrabrosti", napisao je Spajić.

Povodom 20-te godišnjice ubistva Duška Jovanovića, koje je do danas ostalo nerazjašnjeno, juče se oglasio predsednik Crne Gore Jakov Milatović porukom da očekuje konačno rešenje ovog slučaja. Više o tome možete pročitati OVDE

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa