Region

Milatović očekuje pozitivni IBAR kako bi se zatvorila pregovaračka poglavlja Crne Gore sa EU

Komentari

Autor: Tanjug

16/06/2024

-

19:02

Milatović očekuje pozitivni IBAR kako bi se zatvorila pregovaračka poglavlja Crne Gore sa EU
Milatović očekuje pozitivni IBAR kako bi se zatvorila pregovaračka poglavlja Crne Gore sa EU - Copyright Printskrin/Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Crne Gore Jakov Milatović izneo je danas mišljenje da će Crna Gora dobiti pozitivan IBAR na međuvladinoj konferenciji koja će se najverovatnije desiti u okviru belgijskog predsedavanja do kraja juna, što će omogućiti Podgorici da počne zatvaranje preostalog dela pregovaračkih poglavlja.

"Na marginama Mirovnog samita u Švajcarskoj, imao sam brojne susrete sa šefovima država ili vlada, skoro svih zemalja članica Evropske unije, kao i sa (predsednicom EK Ursulom) fon der Lajen i sa predsednikom Evropskog saveta (Šarlom) Mišelom", saopštio je Milatović, kako je navela Kancelarija za odnose s javnošću predsednika Crne Gore.

IBAR je ocena koliko je država kandidat za članstvo u EU ispunila privremenih merila u poglavljima 23 - Pravosuđe i temeljna prava i 24 - Pravda sloboda i bezbednost.

Da li će Crna Gora dobiti pozitivan IBAR, trebalo bi da bude poznato sredinom juna na Međuvladinoj konferenciji Crne Gore i Evropske unije.

"Mislim da ćemo dobiti pozitivan IBAR na međuvladinoj konferenciji koja će se najvjerovatnije desiti u okviru belgijskog predsjedavanja do kraja juna, što će omogućiti Crnoj Gori da počne zatvaranje preostalog dijela pregovaračkih poglavlja", saopštio je Milatović.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa