Region

Incident u Hrvatskoj: Vaspitačica iz Slovenije tokom odmora u Poreču fizički napala dečaka (12) zbog vike

Komentari

Autor: Tanjug

09/07/2024

-

21:22

Incident u Hrvatskoj: Vaspitačica iz Slovenije tokom odmora u Poreču fizički napala dečaka (12) zbog vike
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Vaspitačica iz Slovenije fizički je napala 12-godišnjeg dečaka zbog vike u Obrazovno-rekreativnom centru VIRC kod Poreča u Hrvatskoj, gde svake godine letuje više od 1.600 dece i više od 200 vaspitača, prenose danas slovenački mediji.

Udruženje prijatelja Maribora (ZPM), koje već 36 godina organizuje letovanje u Poreču, poslalo je vaspitačicu kući i zabranilo joj učešće u organizaciji letovanja i drugim programima. 

Kako se navodi u saopštenju ZPM, vaspitačica je neprimereno reagovala kada je  12-godišnje dete, učenik 6. razreda osnovne škole, prekršilo kućni reda centra.

"Prekršaj je bila dečja vika, za neke prisutne je bila uznemirujuća vika u stambenom prostoru VIRC-a, što su prisutni vaspitači želeli da spreče", napisao je Božidar Rausl, sekretar sindikata. 

Vaspitačica poslata kući, dečak nastavio letovanje

Kako kaže, vaspitačica je reagujući na ponašanje deteta primenila fizičku silu, što je u ZPM Maribor okarakterisano kao krajnje neprimereno i neprihvatljivo, prenosi 24ur. 

U skladu sa sopstvenim Kodeksom etičkih načela vaspitača, vaspitačica je odmah udaljena iz ustanove i poslata kući, a o incidentu su odmah obavešteni roditelji, kao i nadležna policijska stanica u Mariboru, koja će moći da obavi razgovore kada se dete vrati sa letovanja. 

"Mariborska policija primila je prijavu iz koje se jasno vidi da je na području Hrvatske počinjeno krivično delo. Policija prikuplja obavještenja s tim u vezi", saopšteno je iz PU Maribor. 

Posle lekarskog pregleda i dogovora uprave i roditelja deteta, dete je nastavilo letovanje na lični zahtev.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa