Region

Severna Makedonija proterala još jednog ruskog diplomatu, Moskva najavljuje odgovor

Komentari

Autor: Tanjug

17/08/2021

-

12:47

Severna Makedonija proterala još jednog ruskog diplomatu, Moskva najavljuje odgovor
Severna Makedonija proterala još jednog ruskog diplomatu, Moskva najavljuje odgovor - Copyright Pexels

veličina teksta

Aa Aa

Diplomata iz ruske ambasade u Skoplju proglašen je za personu non grata i proteran iz Severne Makedonije, potvrdio je makedonski ministar spoljnih poslova Bujar Osmani.

Prema njegovim rečima, ruski zvaničnik je proteran po nalogu makedonske vlade zbog aktivnosti suprotnih Bečkoj konvencijii.

Dodao je da je vlada time preduzela mere za zaštitu svoje nacionalne bezbednosti, ali i zaštitu bezbednosti saveznika i saveza kojem pripada, prenosi MIA.

Pojedini makedonski mediji objavili su ranije da je zamenik vojnog atašea ruske ambasade proteran jer je izveo "neprikladna diplomatska dejstva" i da nije poštovao diplomatska pravila u Severnoj Makedoniji.

Moskva: Uslediće odgovor Severnoj Makedoniji

Zamenik ministra inostranih poslova Rusije Aleksandar Gruško, izjavio je danas da će Moskva uskoro odgovoriti Severnoj Makedoniji zbog proterivanja još jednog ruskog diplomate iz te bivše jugoslovenske republike.

„Odgovor će, naravno, uslediti“, kratko je izjavio Gruško, prenosi Sputnjik.

Severna Makodonije je u maju proglasila još jednog ruskog diplomatu za personu non grata, na šta je Rusija reagovala recipročnim merama i proterala jednog zaposlenog u makedonskoj ambasadi u Moskvi.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa